“Og havet var vores himmel” af Patrick Ness

og havet var vores himmel

Original titel: And the ocean was our sky
Forfatter: Patrick Ness
Genre: Skønlitteratur
Oversat af: Lene Ewald Hesel
Sider: 160
Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesdato: 30. november 2018

DUO 6 stjerner

                                                                                                                                       Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret

Patrick Ness’ nye bog går lige i hjertet på en med sin smukke og simple fortæller stil.

streg

Resumé

Bathsheba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket hver dag, som de har gjort altid og forventer at det altid vil være sådan. Men en dag finder de et menneske som bærer rundt på den største hemmelighed af alle, og de kommer på sporet af ham.

streg

Anmeldelse

Den følelse man får, når man læser Patrick Ness’ nye bog ’Og havet var vores himmel’ kan næsten ikke beskrives. Man kan måske bedst sammenligne det med mindet om ens 6-årige selv, der får fortalt et eventyr inden sengetid. Man bliver helt opslugt af de smukke detaljer, det simple plot og det altafgørende budskab. Følelser af længsel og spænding rumstere i hele ens krop, og man kan slet ikke falde til ro efter.

Når man først begynder på bogen, skal man lige finde hoved og hale i fortællingen. Man bliver smidt ud i et eventyr af en art uden nogen form for baghistorie. Man skal vænne sig til, at hovedpersonen er en hval og deres levemåde, som er så forskellig fra vores hvaler i virkeligheden. De flotte illustrationer af Rovina Cai hjælper dog gevaldigt med at finde billederne i hovedet.

Bogen er ikke ret lang og uden et videre detaljeret plot. Alligevel kommer ens følelser helt uden på tøjet, og man sidder med en knude i maven, når man hører Bathsheba fortæller og om de valg, hun skal træffe. De enkle, men små dilemmaer rammer en lige i hjertet, og man har svært ved at give slip på bogen. Samtidig vil man gerne lade bogen ligge, for nogle af de ting er for grusomme til et eventyr, selvom de er virkelige i vores verden.

Bogen får 6 stjerner, fordi det er en bog, man ikke burde misse. Det er hellere ikke en bog, som man sidder og taler højt om med sine venner, men som bliver hos en for evigt grundet dens historie og dens budskab.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.