“Olympus Has Fallen”

null

Titel: ”Olympus Has Fallen”
Genre: Thriller, Action
Spilletid: 120 min.
Premiere: 15/8-2013
Skuespillere: Gerard Butler, Morgan Freeman, Radha Mitchell, Aaron Eckhart
Filmselskab: Nordisk Film

DUO stjerner 4

 

”Olympys Has Fallen” er en meget voldelig og blodig film, som bestemt ikke er for sarte sjæle. Men frem for alt er der spænding og action.

streg

Resumé

Mike Banning, som før var en Secret-Service agent, har trukket sig tilbage efter en forfærdelig ulykke, han var involveret i, der resulterede i, at præsidentens kone døde. Da Det Hvide Hus pludselig står under angreb fra Nordkorea tøver han imidlertid ikke med at træde til. 
Den koreanske Kang, der originalt ledsagede den sydkoreanske minister som sikkerhed, viser sig at være bagmanden, og han har samtlige medlemmer af ministeriet, inklusiv præsidenten, som gidsel i en bunker under Det Hvide Hus. 
Banning er enemand om ikke bare at prøve at befri præsidenten og resten af de tilfangetagende, men, måske endnu vigtigere, finde præsidentens søn Connor og få ham i sikkerhed, før de koreanske styrker får fat i ham og kan bruge ham til at afpresse præsidenten.

streg

Anmeldelse

Før jeg satte mig til at se ”Olympus Has Fallen” vidste jeg ikke, hvad jeg gik ind til, men traileren så god ud og rollelisten var lovende. Dog var der noget mere blod og vold, end jeg var forberedt på, også selvom det er en actionfilm.

Da de koreanske styrker flyver ind over Washington og skyder efter alt på deres vej, er der måske overdrevet lidt med de blodige effekter. Godt nok er det jo en slags krig, men blod og hjernemasse, der splatter op ad vinduer og mure til højre og venstre er til tider unødvendigt voldsomt.

Som i så mange actionfilm er det utroligt, hvordan hovedpersonen med én pistol, muskler og mod er oppe imod måske hundrede fjender med maskinpistoler og raketter og overlever med relativt få knubs. Det virker dog troværdigt, fordi Mike rent faktisk er en toptrænet Secret-Service agent.

Når der i filmen var nogle mere trykkende eller uhyggelige scener, skete det flere gange, at Mike lige kom med en uventet humoristisk bemærkning, som tog toppen af uhyggen og gav mig et smil på læben.

Selvom plottet i filmen ikke er helt uforudsigeligt er der masser af spænding og action på den fede måde. Effekterne er virkelig godt lavet, og der er et godt flow i historien. På intet tidspunkt i filmen kedede jeg mig og ventede på, at der skulle ske noget.

Alt i alt er ”Olympus Has Fallen” en jævnt god film. Lidt for blodig til min smag, og måske lidt forudsigelig. Alligevel var jeg godt underholdt hele vejen igennem.

Se traileren her

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *