“Ond vilje” af Alexandra Bracken

ond vilje

Originaltitel: The Darkest Minds
Serie: The Darkest Minds
Forfatter: Alexandra Bracken
Genre: Dystopi
Oversætter: Thomas Munkholt

Sider: 461
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesdato: 22. juni 2018
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret.

Jeg syntes ’Ond vilje’ lød utrolig spændende med det setup, hvor unge lige pludselig får uforklarlige overnaturlige evner. Den levede op til alle mine forventninger og lidt mere.

streg

Resumé

På sin 10års fødselsdag sker der noget mystisk med Ruby, der gør, at hun pludselig bliver låst inde i garagen af sine forældre, inden de ringer efter politiet. Hun bliver sendt til en brutal regeringskontrolleret rehabiliteringslejr, og efter 6 år åbner der sig endelig en udvej til at komme væk derfra, som hun griber. Efter med nød og næppe at være undsluppet opdager hun dog, at hun måske slet ikke er så sikker, som hun troede, og inden hun får set sig om, er hun på flugt igen.

streg

Anmeldelse

Jeg syntes, at universet i ’Ond vilje’ lød utrolig spændende, så jeg glædede mig helt til at blive en del af det. En mystisk sygdom har dræbt 98 procent af alle børnene i USA, og dem der er tilbage udvikler en form for mentale overnaturlige kræfter. Her bliver de inddelt i farve kategorier ud fra, hvad de kan med deres evner. Ud fra det jeg kunne læse, kunne jeg meget hurtigt konkludere, at bogen også ville handle om en regering, som misbrugte sin magt, og i stedet for at støtte og hjælpe børnene, i stedet frygtede dem og spærrede dem inde.

Det er mere eller mindre opskriften på, hvordan et oprør starter, når man berøver nogle deres frihed, så jeg vidste allerede, hvad jeg lidt kunne forvente på forhånd. Det er dog på ingen måde en kritik, da jeg rigtig godt kan lide det setup, og har læst flere bøger, der har mindet om det. Jeg kan også rigtig godt lide denne genre, og når det så samtidig minder mig lidt om ’X-men’, hvor folk også har uforklarlige evner, så var der lagt i støbeskeen til en succes for mit vedkommende.

Jeg synes det er nogle spændende og alsidige karakterer, vi møder, selvom det er Ruby vi følger hele vejen igennem. Hun er dog også en karakter, som man meget hurtigt tager under sine vinger, og som man ønsker at beskytte. Det fremgår meget tydeligt, at hun virkelig kæmper med sin fortid, og det hun kan, og jeg kunne ikke undgå at føle med hende og hendes smerte.

Det bliver utroligt spændende at læse videre på serien, især ovenpå den slutning, som ’Ond vilje’ efterlader os med. Den kan virkelig gå i mange retninger herfra, og der er så mange løse ender, som der også skal følges op på. Jeg er i hvert fald blevet hooked på ’Darkest Minds’, og glæder mig til at finde ud af, hvilken rejse jeg nu skal på med Ruby.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *