“Opklaret – Drabschefens erindringer” af Jens Møller Jensen og Stine Bolther

opklaret

Original titel: Opklaret – Drabschefens erindringer
Forfatter: Jens Møller Jensen
Genre: Biografi
Sider: 352
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 24. oktober 2018

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Jeg havde glædet mig meget til at læse ’Opklaret’, og jeg vil sige, at jeg blev ramt, da jeg nåede til ubådssagen.

streg

Resumé

Opklaret er en biografi om drabschefen, Jens Møller Jensens, erindringer fra en række store sager, som han enten har været tæt på eller hørt om via sit arbejde ved politiet. I bogen kommer man ind på ubådssagen, terrorangrebene i København, serievoldtægtsmanden og en række andre forbrydelser.

streg

Anmeldelse

Lige da jeg så, at Jens Møller Jensen ville komme med en bog om sine erindringer fra nogle af de meget kendte sager, blev jeg meget spændt på det og vidste, at den ville jeg gerne læse. Vi får en sag af gangen, hvor vi får af vide, hvad de har handlet om, hvordan de er blevet efterforsket, hvordan de er endt og hvilke refleksioner Jens Møller Jensen har om emnet, sagen og forløbet. Vi kommer ind på i alt (kommer et tal) sager og et par små erindringer om nogle sjove eller betydningsfulde episoder fra hans karriere. Vi kommer også en lille bitte smule tættere på drabschefen, men man kunne godt mærke, at det vælger han at holde en smule for sig i selv i forhold til sit privatliv, og dette synes jeg var helt fair.

Jeg kan rigtig godt lide måden med, hvordan bogen er bygget op på med hver sag. Der er små afsnit med en bid information over de ting, som blev undersøgt eller som havde betydning for sagen. Til sidst og løbende var der nogle personlige holdninger eller refleksioner over nogle af emnerne, som bliver berørt i bogen, og dette synes jeg var meget fedt, og jeg vil sige, at nogle gange var jeg enig med ham, og andre gange var jeg ikke. Jeg synes, at det var interessant at høre, hvad en drabschef går op i, i forhold til efterforskningen og hvad der er det vigtigste i den sidste ende om hver sag.

Jeg fik af vide, inden jeg gik i gang med bogen, at jeg skulle indstille mig på, at den ville være en smule barsk. Jeg tænkte ikke særlig meget over det, fordi jeg bliver ikke så påvirket af de forskellige ting, når jeg læser om dem på denne måde. Jeg tænkte faktisk, at jeg havde oplevet værre i form af de krimibøger, som jeg tidligere har læst. Jeg synes ikke, at jeg blev meget påvirket af de første par sager, men så må jeg indrømme, at der kom et par sager til sidst i bogen, som man kendte lidt mere til og havde hørt om i medierne, og dem blev jeg lidt mere berørt af.

Da jeg begyndte at høre om ubådssagen, som selvfølgelig var den sidste sag i bogen, må jeg også indrømme, at jeg blev en smule påvirket og havde en klump i halsen engang i mellem, også bare fordi det var en sag, man tydeligt kan huske fra medierne, og så er den simpelthen så forfærdelig og modbydelig, som noget kan være. Især når man ved, at der aldrig er kommet en ordentlig afslutning på, hvad Kim Wall helt blev udsat for, og om hun var i live, da det skete. Det var helt sikkert den sag, som påvirkede mig mest.

Jeg synes, at ’Opklaret’ var virkelig en interessant læseoplevelse, og hvis man er til denne slags bøger og ikke er den, som er allermest sart, vil jeg sige, at denne bog er noget for dig.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *