“Oprørerne” af Julie Kagawa

Oprørerne

Original titel: Rouge
Forfatter: Julie Kagawa
Genre: Fantasy, ungdomsroman
Sider: 396
Oversat af: Didde Gaardsted
Forlag: HarperCollins
Udgivelse: 26. september 2016

5,5 DUO

 

 

 

 

’Oprørerne’ fortsætter på samme fantastiske måde som den forrige. Jeg tror slet ikke jeg har læst en bog så hurtigt før, fordi jeg bare simpelthen skulle vide hvad der skete med personerne, som jeg er kommet til at holde af.

streg

Resumé

Ember Hill har forladt Talon og sin bror Dante Hill bag sig og er blevet omstrejfer sammen med dragen Colbalt og hans folk. Men hun har meget svært ved at glemme soldaten, Garret, fra Sankt Georg-ordenen, efter at han reddede dem og opgav sin mission. Derfor har hun også besluttet sig at redde ham, koste hvad det vil. Før de får set sig om, er de jagtet vildt af begge organisationer.  Ember må også pludselig indse, at hendes bror er med i plottet om at skade dem. Flere og flere hemmeligheder kommer frem og Ember skal på ny, tage stilling til om hun kan holde lav profil eller slå til med det samme og starte en krig?

streg

Anmeldelse

Jeg havde bare glædet mig til fortsættelsen af ’Dragerne’ kom, fordi jeg elskede virkelig den første bog. Jeg havde på ingen måde læst en bog, som den og kunne slet ikke ligge den fra mig. Dette gjaldt helt sikkert også ’Oprørerne’. Jeg blev fanget med det samme og kunne på ingen måde slippe bogen igen. Jeg tror slet ikke, at jeg har læst en bog så hurtigt. Jeg blev bare nødt til at læse videre, i hvad der kommer til at ske med Ember og hendes omgivelser. Der var fortsat super meget spænding i bogen – det stod på ingen måde stille et øjeblik. Det var virkelig fedt at læse og meget imponerede, hvordan forfatteren hele tiden formår, at have så meget spænding og begivenheder ind på samme tid, uden at det blev for meget.

En ting som måske egentlig frustrerer mig meget vedrørende ’Oprørerne’, var trekantsdramaet. Jeg tror det er første gang, at jeg har læst en bog med et trekantsdrama, uden at have en favorit fyr. Jeg er helt forvirret oven i skallen og kan slet ikke undgå og blive irriteret over Ember – at hun slet ikke giver en lille indikator, om hvem hun bedst kan lide. Men eftersom jeg ikke selv kan beslutte mig, kan jeg vel ikke forlange, at hun skal. Selv efter at bog nummer 2 i serien nu er læst, er jeg stadig lige så forvirret, fordi jeg kan lide begge fyre og de forskellige ting, som de gør. Jeg kan slet ikke se, hvordan det skal ende mellem dem alle.

Selvom at der var en masse spænding i bogen, følte jeg dog lidt, at man stod i stampe. Det var en typisk nummer 2 bog i en serie, fordi den ikke må give for meget væk, men skulle fortsat holde spændingen i højsædet hos læseren. Jeg er egentligt rigtig ked af, at jeg ikke kunne få lov til at læse om universet og personerne forfra engang til. Men der er jo kun en første gang til alle bøger.  

Selvfølgelig glæder jeg mig meget til den næste bog i serien, især fordi jeg slet ikke kan forestille mig, hvordan det kommer til at gå med Embers kærlighedsliv og er bange for at jeg bliver skuffet lige meget, hvem hun vælger, fordi jeg ikke selv kan beslutte mig. Men jeg tror virkelig, at den sidste bog i serien kommer til at indeholde nogle overraskelser til læseren, det håber jeg i hvert fald. Jeg kan ikke andet end at anbefale Julie Kagawa’s serie, som starter med ’Dragerne’. Har du allerede læst ’Dragerne’, så skal du læse ’Oprørerne’. Så kan jeg ikke gøre det mere klart!

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *