“Orphan Black”

j


Titel: Orphan Black – Sæson 1.
Genre: Thriller, Drama og Science Fiction. 
Sprog : Engelsk
Skuespillere: Tatiana Maslany
Antal afsnit i sæsonen: 10
Selskab: BBC America

DUO stjerner 4

 

Hvordan ville du have det, hvis du pludselig opdagede, at du har dobbeltgængere? Dette bliver en realitet for Sarah Manning i BBC America’s nye tv-serie ”Orphan Black”.

Denne fantastiske serie er en nytænkning som slår pote, og vil være en serie som man ikke kan holde op med at se igen, lige meget hvor meget man prøver. 

streg

Resumé

Da Sarah Manning er syn til kvinden Beth Childs selvmord på en metrostation tager det hende ikke lang tid, før hun har fat på hendes håndtaske og er i løb ud af stationen. Hun finder hurtigt ud af, at Beth ikke kun ville blive den dame hun stjal tasken fra. Beth Child var nemlig identisk med Sarah. Sarah bryder ind i hendes hus og opdager at Beth var en politimand, men Beth gemmer på en hemmelighed. Ved at stjæle hendes identitet, finder Sarah Manning hurtigt ud af, at hun er en af adskillige dobbeltgængere, som alle er identiske.
Der går ikke lang tid før Sarah finder ud af nogle store hemmeligheder om ikke kun hendes eget liv, men også om Beth Childs’. Med hjælpen fra fodboldmoren Alison og biologistuderene Cosima – som begge er dobbeltgængere, prøver de at finde hemmeligheden bag deres eksistens, og kommer frem til mange svar som kan bringe dem og deres familier i stor fare.   

streg

Anmeldelse

Selvom dette kan lyde som en voksen version af ”Hannah Montana”, hvor Sarah Manning lever et dobbeltliv, skal man tro om igen. Selvom hendes identitets skift fylder meget i sæson 1, er det bestemt ikke det eneste som bliver lagt vægt på.
Med hjælpen fra en sindssyg foldboldmor, en lesbisk biologistuderen og en homoseksuel kunstner bliver der både bragt humor, karakter, spænding og kærligheds entringer til denne serie, og det er endnu en af de serier man sidder for besat af til at stoppe indtil sæsonen er slut.
Selvom den til tider kan bliver lidt forvirrende på grund af mange biologiske udtryk, og præsentation af mange karakterer, bliver det udspillet og fortalt på en forstålig måde så mange kan være med. Det jeg godt kan lide ved denne serie, er at der er stereotype mennesker med, som producerne har givet en mere chokerende baggrund, og den bringer en god balance ved at lade forskellige miljøer og mennesker mødes.

Orphan Black er helt klart kommet ind på min top 5 af de bedste tv-serier jeg har set, og jeg vil med stor begejstring følge med i de næste sæsoner, og tænke over alle de forskellige svar denne handling kan bringe med sig. Jeg har ikke hørt om en serie som Orphan Black, hvilket også gjorde det meget mere fascinerende at se den, da det nærmest er en nytænkning inde for tv-serier – som man kan håbe at vil blive til et nyt hit.

Hvis du er til krimiserier, men godt kan lide en kant i denne genre, eller bare har brug for at se noget spændene nervepirrende tv er det her lige sagen. Med både thriller, drama, science fiction er Orphan Black meget bred, og med forskellige humoristiske indslag og kærlighedshistorier, kan næsten enhver blive ramt af denne historie.  Du vil ikke fortryde at sætte dig ned og se denne serie. 

streg

Skrevet af Sofie Olsen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *