“Outlander: Den engelske kvinde” af Diana Gabaldon

Outlander: Den engelske kvinde

Original titel: Outlander
Forfatter: Diana Gabaldon
Serie: Outlander
Oversat af: Anders Juel Michelsen
Genre: Science fiktion, kærlighedsroman
Sider: 749
Forlag: Gyldendal
Udkom: 3. november 2015

5,5 DUO

 

 

Jeg blev lynhurtigt fanget i universet og ’Outlander’ overraskede dejligt positivt og oversteg alle mine forventninger. ’Outlander’ var som ingen anden bog jeg nogensinde havde læst før og jeg kommer 100 % til at læse den igen.

streg

Resumé

Claire er på anden bryllupsrejse med sin mand, for at finde hinanden igen efter Anden Verdenskrig. De er taget til det skotske højland, hvor Claire pludselig bliver fanget af en kløvet heksesten, som sender hende tilbage i tiden. Til 1743 hvor hun lander midt i en skotsk klan. For at overleve, tvinges hun til at gifte sig med den unge Jamie. Som tiden går og de lærer hinanden bedre at kende, forelsker hun sig mere og mere i Jamie. Men hvad med hendes mand hjemme i fremtiden? Claire føler sig meget splittet, imens hun er fanget i et drama om krig og kærlighed.  

streg

Anmeldelse

Jeg havde kigget længe på ’Outlander – den engelske kvinde’ og sagt til mig selv, at jeg virkelig gerne ville læse den, fordi jeg synes den lød utrolig spændende. Jeg har altid godt kunne lide historiske bøger, som fortæller om tiderne der var en gang, samt med et godt twist af kærlighed. Jeg kan så let leve mig ind i den verden, som historiske bøger beskriver for mig, og derfor elsker jeg dem simpelthen bare. Her levede ’Outlander’ især op til mine forventninger, fordi beskrivelserne i bogen er super gode, når de skal fortælle om traditionerne og den barske virkelighed, som de levede i dengang. Dette gjorde bogen rigtig realistisk at læse.

Jeg blev faktisk utrolig overrasket, over hvor tyk en bog ’Outlander’ er. Fordi foruden de mange sider, er teksten også meget lille. Dette betød at jeg skulle bruge lidt længere tid på at læse denne bog, fordi jeg skulle koncentrerer mig noget mere om ordene, især i de lange beskrivelser, som var meget nødvendige for bogen og dens univers. Jeg havde godt nok set serien ’Outlander’ og dette tror jeg hjalp mig rigtig meget. Jeg er virkelig vild med serien og filmatisering er lavet rigtig godt op af bogen, så det betød at jeg fik lov til at møde Claire og Jamie en gang til forfra. Dette var virkelig dejligt, men jeg kunne forestille mig at for en, som ikke har set serien, inden de læser bogen, kan have svært ved at komme igennem bogen – men jeg synes bare at ’Outlander’ er det værd.  

Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonen Claire. Hun var stærk, klog og havde en masse medfølelse for sine omgivelser og personerne, som hun møder. Selvom at bogen egentlig handler om et trekantsdrama, fordi hun er gift med 2 mænd på en gang, så føltes det slet ikke sådan. Dette synes jeg var utrolig positivt i bogen, og det skyldtes helt sikkert de gode beskrivelser af situationen og Claires egne tanker. Man kommer også ret hurtigt ind på livet af den unge Jamie og jeg kunne ikke lade være med at falde for ham også lidt selv. Jeg kunne godt lide kombinationen af de to sammen.

Lige meget om man har set serien ’Outlander’ før, så kan jeg uden tvivl anbefale at man læser ’Outlander – den engelske kvinde’, fordi for mig var det at blive præsenteret for universet og de mange dejlige hovedpersoner, som en god drøm jeg fik lov til at drømme en gang til. Jeg kan faktisk slet ikke vente til at jeg skal læse ’Outlander – den engelske kvinde’ en gang til.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.