“Outlander: Den rejsende” af Diana Gabaldon

Den rejsende

Original titel: Outlander: Yoyager
Forfatter: Diana Gabaldon
Serie: Outlander
Oversat af: Henrik Enemark Sørensen
Genre: Science fiktion, historisk kærlighedsroman
Sider: 1009
Forlag: Gyldendal
Udkom: 22. september 2016

DUO stjerner III

 


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Det var så fantastisk at få lov til at komme tilbage til Jamie og Clarie, og især idet at de blev forenet. ’Den rejsende’ gav mig virkelig følelsen tilbage, fra da jeg først læste den bind 1 i serien.

streg

Resumé

Clarie har fundet ud af, at Jamie alligevel ikke er død, som hun først antog i slaget ved Cullodon. Det er dog ikke noget, som Jamie er glad for. Men nu kommer Claire tilbage til ham efter 20 år, hvor der er flere ting, som har ændret sig. Nu skal de se om de kan finde tilbage til hinanden igen, og det er selvfølgelig ikke noget der går stille for sig. Fordi før Claire får set sig om, bliver de bragt i en farlig situation.

streg

Anmeldelse

Jeg havde glædet mig rigtig meget til at komme tilbage i den fantastiske verden, som Outlander lukker en ind i. Jeg elsker virkelig universet, hvor vi befinder os i 2 forskellige tider, som begge er tilbage i fortiden. Jeg har hele vejen igennem set Outlander, før jeg læste dem. Men denne gang kom det til at være omvendt, hvilket jeg virkelig godt kunne lide. Jeg synes det var rigtig sjovt at vide, hvad der kom til at ske eller i hvilken retning, som tv-serien varierede fra bogen. Jeg kunne rigtig godt lide, at vi kom tilbage igen – at Clarie kom tilbage igen, fordi det betød virkelig at siderne fløj afsted.

Det at Claire og Jamie er sammen igen, er virkelig fedt, fordi man tydeligt kan mærke, hvor meget de holder af hinanden, og hvad de ikke vil gøre for hinanden. Man har også tydeligt kunne mærke gennem beskrivelserne i bogen, at de har haft svært ved at undvære hinanden, selv efter 20 år. Jeg kunne rigtig godt lide, at vi virkelig kommer tilbage – vi får lov til at møde alle de gamle personer, som vi lærte at kende i den første bog, og det er super fedt. Lige i det øjeblik Jamie og Claire bliver forenet igen, var det som om bogen livede op, og der kom en masse humor og spænding ind i bogen.

Det er utroligt hvad Jamie og Claire kan blive udsat for, og hvor godt de kan få klaret de situationer, som de kommer ud for. Det gjorde at siderne var rigtig lette at komme igennem, og gjorde også bogen svær at lægge fra sig igen. Jeg kunne også rigtig godt lide, at der igennem bogen er et mysterium omkring Jamie og hans fortid. Man kan selvfølgelig regne ud, at der er et eller andet efter så mange år fra hinanden, men jeg havde alligevel ikke regnet med, hvad det var.

Jeg glæder mig til at læse videre i Jamie og Claires historie, og se hvad der nu kommer til at ske og hvilke rejser og hvilke oplevelser, de nu kommer ud for. Især efter slutningen på ’Den rejsende’ som selvfølgelig skulle slutte et forfærdeligt sted. Jeg kan ikke vente med, at den næste bog i serien udkommer.

streg

 

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *