“Outlander: Et pust af sne og aske” af Diana Gabaldon

outlander

Original titel: A breath of snow and ashes
Forfatter: Diana Gabaldon
Genre: Skønlitteratur
Sider: 1230
Serie: Outlander
Oversat af: Claus Bech
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato
: 10. april 2019

DUO stjerner 4

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Jeg var en smule skuffet over denne ’Outlander’ bog. Jeg synes, den var langtrukken og en smule kedelig, selvom at der faktisk skete en hel masse.

streg

Resumé

Man begynder at få de første varsler om voldeligheder, og en del huse bliver sat i brand, og mennesker bliver dræbt. Jamie bliver bedt om at samle indbyggerne og genoprette freden. Claire har fortalt, hvordan historien kommer til at udarte sig, så nu afventer de blot et tegn på, hvordan de skal tackle forandringerne. Ligeledes skal de kæmpe mod sult, vold, overlevelse og en masse andre farer fra fortiden, som kommer tættere på dem. Derudover ved Claire jo også, hvilken skæbne det vil møde fra avisudklippet i 1776, som fortæller om Jamies død.

streg

Anmeldelse

Jeg har virkelig været længe undervejs med denne ’Outlander’ bog. Og det overraskede mig faktisk en del. Jeg synes, jeg skulle kæmpe mig igennem den første del, fordi jeg synes simpelthen, den var kedelig. Jeg er egentligt en ret stor historie fan, og jeg ikke ved meget om den amerikanske borgerkrig, og det vil jeg egentligt gerne lave om på, men jeg kunne simpelthen bare ikke sætte mig ind i det, og jeg blev på ingen måde fanget af det, så det var meget svært for mig at komme igennem den.

Jeg synes dog, det gik bedre, når det handlede om familien, særligt Jamie, Claire, Brianna og Roger. Der sker en del omkring og med dem flere gange i løbet af de 2 bøger, og det kunne jeg godt lide, fordi så følte jeg, der var en del spænding i bogen alligevel, og det var helt sikkert med til at få bogen en smule op. Jeg er fortsat meget vild med vores hovedpersoner, som vi får lov til at følge. Vi skiftes mellem at følge de forskellige personer, og dette giver et godt tempo til bogen.

Jeg kunne også rigtig godt lide, at vi får nogle ting med fra fortiden ind i bogen, som endnu ikke er afsluttet og nogle elementer, som jeg var ret vilde med i de første bøger kom tilbage igen, og det var rigtig fedt. Jeg er dog spændt på at læse den næste bog i serien, og der håber jeg, at jeg kan få sat mig mere ind i den historiske del i form af krigen, som de står overfor, men nok mest at der kommer mere spænding på i forhold til dette emne.

streg

 

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *