“Over stregen” af Jennifer Echols

Over stregen

Original titel: Going too far
Forfatter: Jennifer Echols
Forlag: Tellerup
Genre: Ungdomsbog
Sider: 309
Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen
Udgivelsesdato: 16. marts 2016

DUO stjerner III


 

 

 

’Over stregen’ overraskede mig virkelig positivt og var på ingen måder, hvad jeg forventede.

streg

Resumé

17årige Meg er lidt af en ballademager og det eneste hun ønsker sig, er at komme væk fra den lille by og hendes forældres krav. Hun lever sit liv vildt, men en aften går det for vidt. En druktur bliver til en farlig leg på en jernbanebro og hun bliver anholdt sammen med sine tre medskyldige. Meg står nu med valget mellem en fængselsdom eller at tilbringe en uge som nattepatrulje sammen med den betjent, der anholdte hende…

streg

Anmeldelse

Jeg blev virkelig overrasket på en positiv måde over ’Over stregen’. Den var på ingen måde, som jeg havde forventet, hvilket faktisk slet ikke gjorde noget. Jeg ved ikke hvor, jeg havde fået den idé om, at der også ville være noget fantasy til stede i bogen, men det var der i hvert fald intet af.

Meg er en pige, som har angst overfor en række ting, blandt andet at være spærret inde, blive låst osv. Hun forsøger at leve med denne angst hver dag, men fordi hun frygter at blive låst, afprøver hun enhver tænkelig grænse af – indtil det en nat går for vidt.

Indimellem kunne det være svært at følge med i, hvor jeg befandt mig henne, da bogen nogle gange skiftede fra en dag til en anden uden at markere det på nogen måde. Jeg fandt dog hurtigt tråden hver gang, men det var alligevel et lille irritationspunkt for mig.

Alt i alt er ’Over stregen’ en utrolig god bog. Selve historien og den måde karakterne udvikler sig på undervejs, som desuden er beskrevet på en rigtig fin måde, er grunden til at den får 5 stjerner. Jeg følte rigtig meget med Meg og havde intet problem med at følge hendes tankegang, smerte og angst. En bog, jeg klart kan anbefale andre at kigge nærmere på.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.