“Percy Jackson 2 – Uhyrernes hav” af Rick Riordan

Uhyrernes hav

Original titel: The Sea of Monsters  – Percy Jackson and the Olympians
Serie: Percy Jackson
Forfatter: Rick Riordan
Oversætter: Vibeke Nielsen
Forlag: Carlsen
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 385
Udgivelsesdato: 30. september 2010

DUO stjerner III

 

Bind to i ’Percy Jackson’-serien er mindst lige så god, som den første. Rick Riordan har virkelig fået skabt en skøn verden, som jeg elsker at tilbringe tiden i.

streg

Resumé

Efter et år op en almindelig skole, glæder Percy sig til sommeren, som skal tilbringes i Halvblodslejren med de andre halvguder. Under en omgang dødbold, der udvikler sig til et spil om liv og død, dukker Annabeth pludselig op. Barrieren der beskytter Halvblodslejren er blevet forgiftet, og en kur må findes hurtigst muligt. Samtidig har Percy mærkelige drømme om vennen Grover, som er i fare. Men kan han overhovedet stille noget op, når det kommer til stykket?

streg

Anmeldelse

’Uhyrernes hav’ fortsætter i præcis samme tempo som den foregående, hvilket jeg var meget begejstret for! Siden sidst er jeg også blevet noget klogere på dette univers, og ikke mindst lært meget. Et af de største temaer i denne bog er helt klart forældresvigt, som der er særlig fokus på i forhold til halvblodsguderne, som i større eller mindre grad føler sig svigtet eller overset af deres Gudeforældre. Et meget vigtigt og følelsesmæssigt emne, som jeg tror, at mange kan relatere til på en eller anden måde.

I dette bind begynder vi også at få de individuelles historier, og kommer på den måde tættere til de forskellige karakterer, og lærer dem bedre at kende. Derfor fremstår de forskellige personer også tydeligere hos mig i ’Uhyrernes hav’ i forhold til ’Lyntyven’, fordi vi har fået introduktionen til dette univers i den første bog. Jeg kan også rigtig godt lide, den måde Rick Riordan får flettet historien sammen, og samler alle de læse ender til sidst, så alting ender med at få en mening.

Der er også kommet en film til denne bog, og den har jeg selvfølgelig også set! Der er dog en del forskel på handlingen i filmen i forhold til bogen, men på den anden side, gjorde denne film et større indtryk på mig, end den første film. Jeg kan derfor også anbefale fans af bogserien, at se filmen, men lad være med at forvente at handlingen er det samme.

Jeg er begyndt at holde rigtig meget af ’Percy Jackson’-serien, og føler på mange områder, at jeg kan relatere til historien, og resten af tiden, er det bare rigtig god underholdning, og jeg kan helt sikkert godt lide at tilbringe min tid i denne verden. Jeg er også overbevist om, at hvis du kunne lide ’Lyntyven’, vil du være vild med ’Uhyrernes hav’. Og endnu engang er forsiden bare en fryd for øjet! Super flot illustration. Jeg glæder mig til den næste i serien!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


2 thoughts on ““Percy Jackson 2 – Uhyrernes hav” af Rick Riordan

  1. Pingback: Gregory Smith

  2. Pingback: “Percy Jackson 3 – Titanens forbandelse” af Rick Riordan | deungesord.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *