“Percy Jackson 3 – Titanens forbandelse” af Rick Riordan

Titanens forbandelse

Original titel: The Titan’s Curse  – Percy Jackson and the Olympians
Serie: Percy Jackson
Forfatter: Rick Riordan
Oversætter: Vibeke Nielsen
Forlag: Carlsen
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 334
Udgivelsesdato: 21. januar 2011

DUO stjerner III

 

 

Endnu engang kan jeg kun juble og klappe i hænderne af glæde over en vellykket fortsættelse i ’Percy Jackson’-serien! ’Titanenes forbandelse’ var en fornøjelse at læse.

streg

Resumé

Da Grover finder to hidtil ukendte halvblodsbørn, som også er blevet opdaget af et par af de mytologiske væsner, sender han besked til Percy om hjælp. Men redningsaktionen går ikke som planlagt og pludselig er både Annabeth og Jagtens Gudinde Artemis forsvundet. Percy er overbevist om, at det er ham der skal med på missionen om at redde dem, men oraklet kommer igen med en tåget profeti, og Percy må se på, mens fem andre halvblodsbørn tager afsted. Men det stopper ham ikke for selv at tage af sted. 

streg

Anmeldelse

Der er fart over feltet og fyldt med action i dette tredje bind i ’Percy Jackson’-serien. Vi bliver introduceret for to nye guder, Artemis og Apollon, og med Artemis følger også hendes egen gruppe af jægere. Dem er der især meget fokus på i ’Titanens forbandelse’ og derfor var der også en masse nye karakterer man skulle lære at kende.

Humoren er en vigtig del i disse bøger, og her i denne bog, var der også i de mest alvorlige scener plads til humor og et smil på læben. Jeg synes dog, at ’Titanenes forbandelse’ er den mest dystre af dem indtil videre, og den virker noget mere alvorlig og mørk i forhold til de to foregående. Percy kommer også til at stå overfor en masse dilemmaer undervejs, hvor han bliver nødt til at træffe nogle svære valg.

Der er også masser af mystik og magi til stede, og jeg synes at Rick Riordan igen har fået skrevet en bog, som holder niveauet fra de to første. Han er rigtig god til at få den virkelige verden mixet sammen med den græske mytologiske verden, og jeg oplevede slet ikke, at han ikke havde en god forklaring til at den virkelige verden i stedet var en hel anden i den græske mytologi. De steder vi møder i USA, er han rigtig god til at formidle om til den græske mytologi verden, og han forklarede det på en måde, så det gav god mening for mig som læser.

Hvis du er ’Percy Jackson’ fan vil du også elske dette tredje bind, og selvom at trekløveret Percy, Annabeth og Grover ikke fulgtes ad på denne rejse, så synes jeg stadig, at det var en rigtig god historie! Endnu engang må jeg rose forsiden på bogen, som er rigtig flot og speciel. Den passer rigtig godt til den verden, som vi befinder os i.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.