“Percy Jackson 5 – Den sidste olymper” af Rick Riordan

Den sidste olymper

Original titel: The Last Olympian – Percy Jackson and the Olympians
Serie: Percy Jackson
Forfatter: Rick Riordan
Oversætter: Vibeke Nielsen
Forlag: Carlsen
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 396
Udgivelsesdato: 19. januar 2012

DUO 6 stjerner


Vi er nu kommet til femte og sidste bind, og skal nu på den sidste rejse og eventyr med Percy. Det har været en underholdende og spændende rejse, og ikke mindst lærerig! Det er ikke sidste gang, at jeg læser denne serie.

streg

Resumé

Halvblodsbørnene har igennem et helt år forberedt sig til den endelige kamp mod titanerne. Kronos’ hær er stærkere end nogensinde før, og hans hær vokser dag til dag. Olymperne kæmper for at få kontrol over monsteret Typhon, som er blevet sendt tværs over USA mod New York af Kronos, er Kronos imens begyndt sin fremrykning mod gudernes bolig, Olympen, der nu ligger helt ubeskyttet. Det bliver op til Percy og en lille hær af halvguder at stoppe ham og hans dødsensfarlige hjælpere.

streg

Anmeldelse

Det første, som jeg syntes jeg ville skrive til denne bog, og som jeg ikke har nævnt ved de andres bøgers anmeldelser, er kapitlerne. De er simpelthen så gode og sjove, og beskriver bare så godt, hvad vi bliver udsat i dét kapitel, vi skal i gang med at læse. Jeg er helt vild med deres titler, som bare giver bøgerne endnu mere humor!

’Den sidste olymper’ er sidste bind i ’Percy Jackson’-serien, og det er da også med tungt hjerte, at jeg siger farvel til denne serie. Men det er ikke et farvel for altid, for jeg ved, at jeg kommer til at læse dem igen i fremtiden, og mine børn skal helt sikkert også lukkes ind i dette univers, når jeg får dem en dag. Min yndlingsforside er faktisk også ved dette femte bind, hvor Percy står overfor at skulle bekæmpe Kronos. Det er lavet meget smukt og detaljeret, og man er slet ikke i tvivl om, hvad det er, man kan se på forsiden, og hvad det sidste bind handler om, ud fra dette billede.

Jeg var meget hurtig færdig med at læse ’Den sidste olymper’, og jeg elskede den bare fra første side. Alt jeg godt kan lide ved de andre bøger, er blevet som minimum fordoblet i dette afsluttende bind! Derfor har jeg også givet den seks stjerner, fordi den simpelthen fortjener det. Rick Riordan har virkelig formået at slutte ’Percy Jacksom’-serien af med et brag, og jeg er sikker på, at alle fansene til serien vil sluge den råt!

Alle løse ender bliver fint samlet op i ’Den sidste olymper’ og ting jeg kan have undret mig over, i nogle af de andre bøger, giver pludselig mening. Det er virkelig lærerigt at læse disse bøger, og derfor kan jeg også så godt lide dem, da man skal bruge hovedet undervejs, og indimellem må lave tænkepauser, hvor man forsøger at regne næste træk ud, blot for at blive overrasket, da handlingen pludselig tager en helt ny retning. Glæd dig til at læse dette sidste bind, som er en fremragende afslutning på serien!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.