PERCY JACKSON KONKURRENCE

percy jackson

Vi holder her på De Unges Ord en Percy Jackson konkurrence, for at fejre den kommende film “Percy Jackson – Uhyrets Hav”

Percy Jackson er oprindeligt bøger, og nu er 2’eren blevet filmatiseret!

For at deltage skal du gøre to ting:
1 – Du skal skrive en kommentar om en filmatisering af en bog eller en bogserie, som du synes er virkelig godt lavet.
2 – Du skal skrive, hvilken bog eller bogserie, der ikke er filmatiseret, som du virkelig gerne ville se på det store lærred, og hvorfor.

Præmierne er:
1. præmie: 2 fribilletter, 1 kasket, 1 sticker, 1 ur, 1 høretelefon, 1 keytchain, 1 t-shirt, 1 selvrørende krus, 1 shoppingbag.
2.-3. præmie: 2 fribilletter, 1 kasket, 1 sticker, 1 keychain, 1 t-shirt, 1 selvrørende krus, 1 shoppingbag.
4.-5. præmie: 2 fribilletter

Vinderne bliver fundet ved lodtrækning!

Se de fede præmier her!

Like os på Facebook og følg med i spændende anmeldelser og kommende konkurrencer!
Vinderne bliver også offentliggjort på vores Facebook-side.
https://www.facebook.com/deungesord

 


26 thoughts on “PERCY JACKSON KONKURRENCE

 1. 1) Det er helt sikkert HARRY POTTER<3<3 Den er så godt filmatiseret, men de manglede nogle scener som jeg synes skulle være med. Ellers er bogserien den bedste nogen sinde! Jeg bliver ved med at læse dem igen og igen. Har læst dem 12 gang?! :DDD
  2) Jeg ved ikke men måske Nicholas Flamel 🙂

 2. 1) Den bedste film, der er lavet på baggrund af en bog, er helt klart ‘The Perks of Being a Wallflower’. Alle de vigtigt detaljer er med, og personerne passer perfekt på dem, man læser om I bogen. Det hjælper jo også lidt på det, at forfatteren også er instruktøren og manuskrift-forfatteren. 😉

  2) Nu er jeg af den mening, at jeg synes at for mange af mine yndlings bøger bliver filmatiseret. Men måske tror ‘Uglies’ ville være en fed film. 🙂

 3. 1 – åååh den er nem! HARRY POTTER! Jeg elsker den serie meget megey højt og er meget kritisk når det fælder filmatiseringen, men jeg synes bare de er perfeeekte 🙂

  2 – Bjarne Reuters bog “Shamran – den som kommer” vi læste den da jeg gik i folkeskole og den fangede mig overhovedet ikke, mem efterfølgende har jeg fået den i gve og nu er jeg helt vild med den! Det er en rigtig god bog og man har rigtig nemt ved at forstå hovedpersonens handlinger, man får kommer til at holde af personerne og ja den er bare super god 🙂

 4. Jeg synes THG var ret godt lavet, Der var selvfølgeligt ting jeg var lidt utilfreds med, men jeg tror aldrig man kan lave en film, som er ligeså god som bogen – Bøgerne vil altid være bedre. Jeg synes de fik den gode action med og selve hvordan den er filmet samt valget af skuespillere har du gjort skide godt 🙂

  Jennifer gør det super godt som Katniss og ser meget naturlig at se på, hun er ikke perfekt i udseende og det giver en rigtig god effekt i filmen og til Katniss Personlighed.

  De har også formået at gøre hele det univers meget ligesom man havde forventet, specielt oppe i distrikt 1 med de store flotte bygninger og folkets skøre tøj!

 5. Del 1:
  Der er mange jeg godt kan lide, men jeg tror det skal være “The Host”

  Bogen var helt vildt god da man kom i gang med den, og da jeg fandt ud af at den blev filmatiseret blev jeg helt vildt glad!
  Da jeg kom ind og se den hoppede jeg nærmest i sædet.

  Da bogen er utroligt lang ville det jo være svært at få alting med, men jeg synes de fik det prioteret det godt. Man havde det selvfølgelig som om det manglede noget, men ud over det var den fantastisk. Jeg elsker den måde “Sjælene” er lavet, de er virkelig “pæne” og jeg synes de passer meget godt til beskrivelserne. Jeg kan godt lide den måde filmen er lavet på – effekterne er meget fremtræden, men god 😀

  Del 2:

  Det må nok være Hex Hall. Den er genial på alle måder – sjov, spændende, uhyggelig. Hvis den blev filmatiseret ville jeg helt klart se den med det samme! Personerne ville passe perfekt til det store lærred!
  En anden grund må nok være at det ikke kun er en tøse bog, jeg kender flere drenge der har læst den, og har syntes om den – netop fordi der også er det action/uhygge.

 6. Jeg må helt klart vælge Twilight. Selvom filmene ikke følger bøgerne 100% er det klart en fed serie. Der er ikke mange film, der følger bøgerne helt nøje, hvilket ikke gør mig så meget, jo nogen gange er det ikke som man havde forstillet sig og andre gange er det bedre. Hvis jeg skulle vælge mellem filmene og bøgerne af Twilight, ville jeg vælge filmene. Jeg synes, at de er mere spændende, men de holder sig stadig, til plottet i filmen.

  En bog, der skal filmatiseres, det må nok være Døde piger lyver ikke. Jeg har lige læst bogen og blev meget positivt overrasket. Jeg ville rigtig gerne se den filmatiseret, evt. med Logan Lerman i hovedrollen. 😀

 7. Jeg må indrømme der er mange bøger og film jeg elsker, men jeg skal jo vælge en så det må blive “Hugo”

  Jeg må indrømme at jeg blev overrasket over bogen Hugo, omslaget er en tegning på bagsiden og et nøglehul med Paris i baggrunden på forsiden.
  På mange måde er Hugo fantastisk, bogen er unik i og med at der skiftevis er tekst og billeder gennem hele bogen.
  Selve bogen er fantastisk, billederne der er tegnet i hånden af forfatterne med blyant, billederne er alle uden farve og fortæller en historie med teksten.
  Man kan sige at Hugo handler om at finde sin plads i verden, at begynde at passe ind i den verden du lever i.
  Bogen foregår i Paris, i et Paris der med børne øjne er fyld med farver og magi, men alligevel er det alvorligt.
  Hugo har på mange måder nogen ting andre bøger ikke har.

  Hugo filmen har alt i alt vundet 5 oscars, udover det har den vundet 40 priser og var nomineret til 102, man må indrømme at den er god.
  Selve universet fra bogen er gengivet med et endnu mere eventyrligt i farver.
  Hugo filmen er farverig og magisk, den har også vundet en Oscar for bedste special effects hvilket er ret forståeligt.
  Jeg må sige at d skal være kredit til de to hoved karakterers skuespillere, begge er stadig børn, men de spiller fantastisk i forhold til de fleste andre på deres alder.
  Lige så snart du ser filmen er du solgt til historien.

  Jeg har mange bøger jeg gerne vil se så film.
  Den røde pyramide og Divergent må være mine favoritter…

  Den røde pyramide eller serien kaldet “Kane arkiverne” er jo en af Rick Riordans andre serier, jeg synes selv at denne bog er fangende og fik mig til at elske hovedpersonen ‘Sadie’ fordi hun minder om mig selv.
  Universet i Kane arkiverne er et jeg stadig elsker selvom jeg er 12.
  Jeg har altid elsket Rick Riordans bøger, men jeg må indrømme at Percy Jackson og Lyntyven filmen var lidt af et flop.
  Jeg håber at de vil filmatiserer denne bog da den kan blive rigtig god, jeg ville elske at se den i biografen.

 8. Del 1: – Du skal skrive en kommentar om en filmatisering af en bog eller en bogserie, som du synes er virkelig godt lavet.

  Jeg har valgt The Hunger Games her. Bøgerne fangede mig, helt utroligt da jeg for første gang læste dem, og jeg kunne på ingen måde vente med at se filmen, så jeg fik den rigtigt hurtigt købt i det lokale supermarked. Jeg havde faktisk ikke store forventninger til filmen, da jeg altid er blevet skuffet, når forventningerne var for store, men nej. Denne gang, blev jeg da ihvertfald ikke skuffet, for hvor var filmen bare fantastisk. Det hele virker så virkeligt. Når de var i arena’en, eller naturen, lignede det alt man havde forestillet sig. Specielt Capitol, var rigtig godt lavet, da byen jo er kendt for Præsident Snow(Der desuden spillede rigtig godt), og alle de mærkelige mennesker. Menneskerne var jo helt umoderigtige, eller overdrevne, som det er beskrevet i bogen. Det overrasker mig, at man kan have så meget kreativitet, at kunne ‘bygge’ en hel by op, med så mange mennesker, der ser så fremtidige, og anderledes ud. Også trænings centrene, og lejlighederne, virker så ægte. The Hunger Games, er virkelig bare en fantastisk filmmatiseret film, hvor ens forventninger og forestillinger bliver opfyldt. Jeg glæder mig helt utroligt til 2’eren, i November, og jeg har rigtig store forventninger til den. <3

  Del 2: – Du skal skrive, hvilken bog eller bogserie, der ikke er filmatiseret, som du virkelig gerne ville se på det store lærred, og hvorfor.

  Klart Divergent. Da jeg havde læst The Hunger Games, var jeg hundrede på, jeg aldrig ville kunne læse en bog, der var i nærheden af The Hunger Games, men nej. Divergent, kom og ownede The Hunger Games. Den er min ultimative yndlingsbog, og hvor kan jeg ikke vente til den bliver filmmatiseret i 2014. Jeg ved ikke rigtigt om den gælder, men da jeg ved den ikke er udgivet som film endnu, ville jeg da gætte den galdte.

  //Emilia!//

 9. Nummer et: der må jeg nok vælge the hunger games. Jeg synes de formåede at få rigtig mange gode ting med og jeg blev virkelig positivt overrasket!

  Nummer to: fever serien af Karen Marie Moning. Det er en helt fantastisk fantasy serie. Nok en af mine yndlings. Ville elske at se den blive filmatiseret!

 10. barndommens gade af Tove Ditlevsen er både god som film og bog. hun er en del af den danske historie som en stor poet.

  mæersk manden bag magten er der ikke lavet en film om, en stor mand det kunne være spændende at se hvilket liv og ikke mindst barndom han havde…

 11. 1) Jeg synes faktisk The Hunger Games er blevet filmatiseret rigtig godt. Landskabet scenerne og karaktererne var næsten som taget ud af mit hoved. Selvfølgelig kunne der være forbedringer, men jeg blev ikke så skuffet over filmatiseringen som jeg normalt bliver 🙂

  2) Hvis en instruktør skød mange penge i filmatiseringen af “Kloden under Vand” af Ida-Marie Rendtoff, kunne der blive en helt vildt fed film. Uden tvivl om det <:

 12. 1. Jeg synes at Twillight Saga: Breaking Dawn, Part 2, er virkelig godt filmatiseret. Især fordi at slutningen i filmen er anderledes end i bogen, så man regner med at man ved hvordan den slutter, men det gør man så ikke. Og så er effekterne virkelig godt lavet. Så er der også det med skuespillerne som er nogle af mine ynglingsskuespillere, så det er jo bare et ekstra plus.

  2. Jeg har to bøger som jeg synes ville være fede at få filmatiseret, nemlig: Skyggens lærling; Gorlans ruiner, som er en fantastisk bog. Den kunne blive virkelig god, hvis den blev filmatiseret ordenligt. Jeg tror den ville have nogle fede effekter og selve handlen er bare god. Og så er der himmelkatten, som også er en virkelig god bog. Jeg tror den ville være lidt Titanic-actig, bare på et luftskib istedet for et krydstogt. Og så ville jeg gerne prøve at se hvordan himmelkattene egentligt ser ud. Det ville være fedt, hvis en af de bøger ville blive filmatiseret.

 13. Jeg er pt i gang med at læse Delirium-serien af Lauren Oliver og synes den kunne være en spændende bog-serie at filmatisere.
  Bogen handler om pigen Lena, som lever i en verden, hvor der er bevogtede murer rundt om byen og alle er tvunget til at leve efter visse regler.
  Kærlighed betegnes som en farlig sygdom og man bliver “opereret” når man fylder 18 år for at undgå den frygtelige sygdom, hvorefter man bliver matchet med en passende partner.
  Lena Glæder sig til operationen, men er også lidt nervøs, da operationen også vil ændre hendes forhold til sin veninde og alt andet/ andre hun elsker.
  95 dage inden sin operation møder Lena Alex, som ikke er opereret og han viser hende en hel ny verden hun ikke anede eksisterede…
  Jeg synes det kunne være spændende at se, hvordan men ville gribe en filmatisering an.

  Af allerede filmatiserede bøger vil jeg tilslutte mig og helt klart sige Harry Potter. Jeg er meget imponeret over, hvordan man har formået at få overført universet fra bøgerne til filmkulisser – WAUW!!! Elsker både bøgerne og filmene.

 14. Harry potter er nok den serie der har fanget mig mest, både på bogform og efterfølgende som film.

  En bog jeg venter rigtig meget på bliver filmatiseret er Gideon’s Sword af Douglas Preston og Lincoln Child. Da denne utvivlsomt vil blive til en rigtig god action/spændings film 🙂

 15. 1 – Jeg har læst de seks af bøgerne i vampiredaries, og set filmene jeg synes de var vildt godt lavede, jeg forelskede mig i serien. jeg elsker bare de karakterer de er rigtigt gode. men den ligner nu ikke helt bogen, men den er vildt fed.
  2 – det kunne være vildt fedt hvis serien Shadow Falls blev filmatiseret. det er en vildt fed serie, jeg elsker bare den bog. set er simpelthen min ynglings serie.

 16. HBO’s filmatisering af fantasy bøgerne, En Sang om Is og Ild af George R. R. Martin, synes jeg er virkelig godt lavet. Selvom der er nogle ting som mangler fra bøgerne i filmene, og scener i filmene som HBO har valgt at gøre til noget andet end bogen. Men jeg synes virkelig det er den bedste filmatisering af en bog, udover Harry Potter-, Ringenes Herre serien og Ekstremt Højt og Utrolig Tæt På.

  Den danske forfatter Kenneth Bøgh Andersens serie, Den Store Djævlekrig synes jeg har en virkelig spændende og fængende historie, samt karakterernespersonlighed og alle de mytologiske og bibelske facts. Beskrivelserne i bøgerne om omgivelserne nede i helvede, underverden, himlen og det ukendte sætter ens hjerne på kreativt arbejde, og det ville derfor være sjovt at få det op på et lærred. Og med nutidens redskaber til specialseffekts og filmmagi skal der meget til for, at skuffe folket med scenerne.

 17. Dette kommer sikkert til at lyde som en kliché. Men Harry Potter filmene er virkelig fantastiske, og holder sig godt til bøgerne. Det er ikke særlig ofte, at jeg bliver besat af en upcoming film særlig meget. Jeg plejer oftest kun at glæde mig, men ved de to sidste premierer af Dødsregalierne part 1 og 2, var jeg bare fuldkommen skingervragende sindssyg. Bogstavelig talt. Jeg kunne ikke vente, glædede mig som et lille barn, og talte dagene ned til, hvornår filmen udkom. Da jeg så endelig kom i biografen og så dem, kunne jeg ikke blive gjort mere tilfreds. Jeg elsker at træde ind i Harry Potter universet, og filmen har i den grad tilladt mig, at gøre det – og endda få det til at føle mere realistisk. Jeg elsker når en film minder om, hvad jeg har forestillet mig i mit hoved, og det indtryk jeg har fået, når jeg har læst og kommet gennem bogen. Indtil videre har intet slået dette, men jeg har på fornemmelsen at en hvis film, The Mortal Instruments, meget muligt vil give Harry Potter hård kamp til stregen, med hensyn til at gøre filmen så troværdig og realistisk som muligt, ifølge bøgerne.
  Jeg ønsker, at en dag, så vil Hush Hush serien blive filmatiseret. I forhold til mange fantasy bøger jeg har læst, og det typiske plot med engle og lignende, så har denne virkelig skilt sig ud. Plottet er atypisk, karakterne fuldkommen gennemførte, og hver gang man lader sine øjne glide over ordene i bogen, bliver man bare fuldkommen fanget. Fanget af stemningen, karakterne, handlingen og ikke mindst, de fantastiske elementer der er, at finde i bøgerne. Jeg holder af, når der også er noget historisk med. Her bliver der fortalt om engle, helvede og livet som dødelig på jorden, og hvad det koster, hvis man som engel, ikke kan holde sig fra de tiltrækkende og forførende mennesker. Hvis filmatiseringen blev produceret korrekt, kunne jeg ikke forestille mig, at der ville komme en smukkere film. Bøgerne indeholder hvad den skal – Drama, massere af plottwist, dejlige personligheder, onde skurke og den ene fyr, som hovedpersonen falder pladask for. Det ville bare være utroligt fedt, hvis det en dag ville være en mulighed, at se den på det store lærred.

 18. To filmatisering, som jeg syntes er rigtig gode er The Hunger Games og The Lucky One. Normalt når jeg først har læst en bog og så ser filmen bag efter, sidder jeg og kommenterer hvad de mangler i filmen, som var med i bogen, men hverken da jeg så The Hunger Games eller The Lucky One skete det, så det var noget af en oplevelse. Nu kan jeg jo godt se at der er ting som der ikke er med, men jeg syntes virkeligt at folkene bag de to film har gjort det godt.

  En serie, som jeg godt kunne tænke mig blev filmatiseret er Døden i dine øjne. Bøgerne fangede mig med det samme og jeg kunne helt klart se at de blev til film.

 19. 1: Jeg ved ikke helt om det gælder, men en af mine yndlings film er Into the Wild, og den er lavet over bogen af samme navn – men det er ikke en bog på samme måde, som de andre, der er nævnt. Det er en bog skrevet om en ung mand, der forlod alt og tog til Alaska og på turen mødte en masse mennesker – dog endte hans liv meget trist.
  Men jeg er utrolig glad for den film, fordi den for det første er godt lavet og giver et rigtig godt billede af denne her unge mand, men samtidig ved jeg, at nogen af dem, der var bag kameraet rent faktisk kendte ham, hvilket må betyde, at den er meget virkelighedstro. ^^ Samtidig synes jeg man kan lære noget af den, og man kan ikke lade være med at holde af ham. :3
  -hvis ikke det er et godt nok svar, vil jeg nok sige Ringenes Herre og Hobbitten, da jeg synes det er nogle gode film i forhold til hvor gamle de er (ikke Hobbitten self), og alle fire er nogen, man kan se igen og igen. ^^

  2: Min første tanke var Skyggens Lærling, da jeg virkelig elsker den bog. Jeg synes det er et fantastisk univers og nogle umådeligt dejlige karakterer den kære Flanagan har skabt. ^^ Dog er jeg lidt bange for at blive skuffet.
  Der er rigtig mange andre, jeg gerne ville have filmatiseret, men en af dem VAR Dæmonernes By – men den kommer jo her snart, så det er fantastisk. ^^

 20. Jeg syntes at Harry Potter serien er meget godt lavet fordi de har fået rigtig meget med i filmene som står i bøgerne.

  Nogle bogserier der godt måtte blive lavet til film er Hirtorien om Mira eller Det Døde Land som begge er skrevet af Josefine Ottesen, som jeg syntes er meget spændende og kunne laves om til nogle spændende film. Og så fordi de begge har nogle spændende personer som jeg gerne vil se hvordan film instruktørene ville vise i biografen. .

 21. Personligt ville jeg ønske at I Am The Messenger af Markus Zusak, i den grad fortjener at blive filmatiseret. Det er en genial bog, med et fantastisk plot og jeg er skuffet over at Markus Zusak blev kendt på baggrund af Bogtyven, og ikke I Am The Messenger – foretrækker i den grad den her bog!
  Bogen handler om vores protagonist Ed Kennedy, der får til opgave at hjælpe borgerne i New York city med sit liv, selvom han ikke har styr på sit eget. Blandt roderiet med sin forelskelse til Audrey og sin taxa, får han sendt spillekort med noget tekst bag på med opgaver til hvad han skal gøre – alligevel gør han det, selvom de kan være helt ude i skuret!
  Tanken om en filmatisering er skudsikker, og man kan nærmest på ingen måde gøre det forkert, selvom jo selvfølgelig alt er muligt. En filmaterisering af den her film, ville være som en ny One Direction sang til Directioners, eller et ny sæson af Sherlock til Sherlockians.

 22. Jeg er helt vild med filmatiseringen af Hobitten (The Hobbit) både fordi Peter Jackson har fået lavet noget fantastiske landskaber, men også fordi det er en farlig tur, men alligevel griner man i nogle af scener. Det er fedt på den måde han har gjort det alvorligt, men også sjovt. Også musikken er jeg også bare helt vild med, den er fantastisk godt lavet og passer helt perfekt til.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at Soulfinders blev lavet til film. Jeg synes, det er nogle fantastiske bøger med en helt original ide, men som stadig kan rumme teenageproblemer og kærlighed.

 23. 1. Jeg ELSKER, og mener virkelig elsker den seneste filmatisering af “the three musketeers” som sjovt nok også er med Logan Lerman i hovedrollen XD Men det er virkelig rart at se Orlando Bloom i en lidt mere badguy rolle… og så er man jo stolt når der er danskere involveret XP Elsker de effekter og når man ser bag-scenen videoerne så bliver man sådan lidt wow… også fordi alle skuespillerne selv laver deres fægtescener!

  2. Jeg har læst Fallen serien og er igang med bog 3 lige nu, det er en fantastisk fortælling om de gode og onde! Elsker engle historier! Fallen er skrevet af Lauren Kate. Kan kun forstille mig den ville være FANTASTISK på det store lærred, også fordi der er så mange ting instruktøren kan lege med!

 24. Jeg synes, at Harry Potter var UTROLIG fedt lavet! Selvom, at de en gang imellem glemte nogle scener 🙂
  – Jeg ville elske at se Septimus Heap- bøgerne filmatiseret! Jeg læste dem, da jeg var yngre, og de var utrolig spændende! Angie Sage for skabt et univers, hvor der er blevet tænkt på hver detalje! -Desværre udkom den første bog i 2005, så jeg tror ikke ligefrem, at det kommer til at ske..

 25. 1:Jeg synes at Host(vandrene sjæle) er den bedste filmatisering der er lavet, da de virkelig har formået at vise at der er 2 piger i en pige, jeg blev virkelig overasket over at det var så godt lavet 🙂 så det er helt klart min farvorit 🙂

  2:Jeg vil virkelig gerne se Bree Taners korte live efter døden, da jeg synes at den lidt mangler i The Twilight Saga selvom den ikke rigtig er en del af serien 🙂

 26. Jeg synes at Ringenes Herre er godt filmatiseret i forhold til hvor stor en klassiker det er så synes jeg det er gjort rigtig godt og jeg får lige så stor glæde af filmene som jeg gør af bøgerne..
  Jeg synes det kunne være fedt hvis serien Blodets Bånd af den danske forfatter Pernille Eybye blev filmatiseret.. for personerne er rigtig spændende og med dybde i personlighed hvilket hvilken gøre det til en nydelse at se bøgerne på det store lærred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *