“Pigebørn” af Louisa M. Alcott

Pigebørn

Original titel: Little Women
Forfatter: Louisa May Alcott
Serie: Little Women
Genre: Skønlitteratur
Sider: 348
Oversat af: Ida Elisabeth Hammerich
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesdato: 23. oktober 2018

DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret

Jeg har længe ville læse ’Pigebørn’, da det tit er en bog, som der bliver refereret til i film, om hvilken af pigerne man ligner, og jeg må indrømme, at jeg endte med at holde af dem alle sammen.

streg

Resumé

’Pigebørn’ handler om de 4 søstre, Meg, Jo, Beth og Amy, som alle må hjælpe hinanden og deres mor, da deres far er taget i krig som feltpræst under den amerikanske borgerkrig. Jo er bogens hovedperson, og hun har et viltert temperament og er en rigtig drengepige. Hun får tit rodet sig ud i nogle situationer, som ikke altid er lige heldige, men som hun altid lærer en god livslektie på. Samtidig gør de andre søstre sig ikke ubemærket, både på gode og knap så gode måder.

streg

Anmeldelse

’Pigebørn’ er en klassiker, som jeg gerne har villet læse længe, og jeg var rigtig glad for, at jeg fik det gjort, særligt da jeg så, at de nye udgaver blev oversat på dansk. Men jeg prøvede at holde mine forventninger nede, fordi jeg faktisk ikke helt vidste, hvad jeg kunne forvente. Jeg blev heldigvis dejligt tilfreds med bogen, handlingen og personerne, som vi møder. Jeg synes også, at de forskellige situationer, som pigerne kommer ud for, alle har en eller anden morale, som deres mor er rigtig god til at fortælle dem, og derved give dem og os nogle gode livslektioner, som jeg føler er relevante for mange.

Vi får lov til at få en smule indblik i alle søstrene, men Jo er vores hovedperson. Jeg holder af alle pigerne på hver deres måder, og jeg glæder mig til at følge dem igen i den næste bog ’Unge kvinder’. Jeg kan rigtig godt lide, at vi får så forskellige personligheder, som læseren har en mulighed for at fordybe sig i.

Jeg synes også, at handlingen i bogen er rigtig god. Der sker lidt hele tiden, og det veksler mellem at være store ting og de mindre handlinger, som puster til spændingen hele tiden. Jeg synes, at bogen læste sig selv, fordi at siderne bare blev vendt utroligt hurtigt, fordi jeg bare gerne ville vide mere omkring pigerne. Jeg synes virkelig, at ’Pigebørn’ er en god læseoplevelse, fordi at den er alvorlig, sød, sjov og rummer en masse relevante emner omkring fordomme, tiden og emner, som faktisk sagtens kan være nutidig i forhold til det at blive voksen.

Det er også derfor, at jeg uden tvivl vil kunne anbefale, at man tager fat i klassikeren ’Pigebørn’, fordi den rummer så meget mere, end hvad man lige har forestillet sig ved første øjekast.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.