“Pretty Baby” af Mary Kubica

pretty baby

Original titel: Pretty Baby
Forfatter: Mary Kubica
Oversat af: Nikolaj Kvistgaard Johansen Genre: Psykologisk thriller
Sider: 423
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 1. september 2017

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret

Hold da op en barsk, men utrolig god bog. Man havde en forestilling. da man gik i gang med bogen, men sad tilbage med en helt anden, da bogen var færdig – fordi hvor godt kender man egentligt et andet menneske?

streg

Resumé

Heidi opdager en dag, en ung pige på en togperron i regnen, mens hun knuger sit lille spædbarn ind til sig. Før Heidi får set sig om, er pigen væk og hun kan ikke finde hende igen. Heidi har et stort hjerte og lukker gerne sit hjerte og hjem op for hjemløse katte, og bruger lang tid på velgørenhed. Derfor bliver Heidi også hurtigt påvirket af den unge pige med barnet, og hun kan ikke stoppe med at tænke på hende. Da hun så ser hende igen, tilbyder hun et måltid og åbner sit hjem for den unge pige Willow, fordi hun gerne vil hjælpe hende videre i livet. Willows fortid bliver afsløret lidt efter lidt, og Heidi bliver tvunget til at tænke over sin beslutning, om at åbne sit hjem for hende.

streg

Anmeldelse

Hold da op en spændende historie, som Mary Kubica får skabt i ’Pretty Baby’. Jeg har ikke haft fornøjelsen af at læse forfatterens andre bøger, men jeg tænker helt sikkert, at jeg gerne vil tage fat i ’Den perfekte pige’, da jeg synes virkelig godt om Mary Kubicas skrivestil. Jeg kan rigtig godt lide genren psykologiske thriller, som virkelig fik mig revet med hele vejen igennem, og jeg havde svært ved at lægge den fra mig igen, fordi jo mere historien udspiller sig, jo mere medrivende er den på alle måder.

Vi skiftes med at følge Heidi, Chris og lidt senere Willow. Historien starter stille og roligt med at følge ægteparret Heidi og Chris, som giver læseren et indblik i, da de mødte hinanden og hvilke ting de har været igennem, og hvordan deres forhold er på nuværende tidspunkt. Man får et rigtig godt indblik i dem og man føler med dem begge to, da man tydeligt kan mærke deres personligheder igennem deres tanker. Efter at Heidi har mødt Willow, begynder vi også at få et indblik i Willow. Her blev jeg lidt forvirret, og det var helt sikkert med til at tilføre spændingen, da man hører Willows tanker og samtaler med en fra kommunen eller politiet, hvor man kan fornemme at der er sket noget slemt, men man ved ikke hvad.

Jo større indblik vi får i Willow, hvor hun skal fortælle om sin fortid og hvad der er sket, jo vildere bliver historien også. Det er barske ting, som vi får et indblik i, og det fungerede virkelig godt, at man fik Willows ”fremtid”, samtidig med at vi får indblikket i Heidi og Chris’ nutid. Det øgede virkelig til spændingen, og gjorde også at den forestilling jeg havde, da jeg startede bogen, omkring de personer vi møder, var en helt anden, som jeg sad tilbage med, da bogen var slut, hvilket var vildt fedt og rigtig godt gennemført.

Det eneste jeg er lidt træt af, at jeg ikke helt fik en slutning på det hele. Historien spidser selvfølgelig til, og vi får et indblik i, hvad der sker efterfølgende, men jeg ville gerne have haft det endnu mere penslet ud. Jeg kan helt sikkert anbefale ’Pretty Baby’, fordi den er spændende, medrivende og kan muligvis være en bog som kommer bag på dig, samtidig med at den berører nogle barske og følsomme emner.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.