“Pretty Little Liars – Hemmeligheder” af Sara Shepard


Titel på bogen: Pretty Little Liars – Hemmeligheder
Originaltitel: Pretty Little Liars – Flawless
Forfatternavn: Sara Shepard
Udgivelsesdato: 5/7 – 2012
Oversat af: Bettina Frank Simonsen
Sidetal: 325
Forlag: Politikens Forlag
DUO stjerner 4

 

 

Det er ret sjovt at gætte med på, hvem der er A og alle de andre spørgsmål, der opstår undervejs. Personerne er meget nemme at relatere til, og det gør historien mere realistisk.

s

Resumé

De fire piger Aria, Spencer, Emily og Hanna står tilbage med flere spørgsmål end svar, efter de finder ud af, at deres veninde Alison er død, og at hun derfor ikke er A.

Men hemmeligheden om A er ikke den eneste, pigerne har – slet ikke.

Da Toby og Jenna Cavanaugh kommer tilbage til byen, får det minderne om pigernes hidtil mørkeste hemmelighed til at komme tilbage. Minder om noget, der skete for flere år siden. Noget så tragisk, at Alison fik dem alle til at sværge, at de aldrig ville sige det.

Men hvordan ved A det så? Er A Jenna? Eller Toby? Og hvordan ved A alle deres andre hemmeligheder?

s

Anmeldelse

”Hemmeligheder” er andet bind i serien ”Pretty Little Liars”. Prologen er et tilbageblik på det, der skete dengang med Jenna og Toby. Det er en meget fed appetitvækker, fordi man jo kan gætte sig til, at der kommer til at være noget om det i bogen. Lige som ”Løgne” fangede bogen mig lige med det samme, og jeg var fanget af historien næsten hele bogen.

Lige som i den forløbende bog, skifter kapitlerne mellem de fire pigers synsvinkler hver gang. Jeg synes, det er ret godt skrevet, at man sagtens kan gætte, hvem der er ”hovedpersonen” ud fra den måde, sproget er.

Bogen starter, efter tilbageblikket, lige der, hvor den første bog sluttede. Man bliver altså kastet lige ind i handlingen uden overspringshandlinger. Det er egentlig ret dejligt, især hvis man læser bøgerne lige efter hinanden.

Jeg er normalt ikke så meget for krimi-genren, men jeg synes virkelig, Pretty Little Liars er god! De er jo heller ikke helt den stereotype krimi, men jeg vil alligevel kalde den en krimi … Det er ret sjovt at gætte med på, hvem der er A og alle de andre spørgsmål, der opstår undervejs.

Men bogen har jo ikke hele tiden kun med A-mysteriet at gøre. Den omhandler også alle mulige andre problemer og usikkerheder, man kan have, når man er teenager. Kærester, udseende, vægt, seksualitet, veninder – hele pakken. Det gør også, at man nemt kan relatere til de forskellige personer, selvom deres problemer måske er en smule overdimensionerede.

Alt i alt var ”Hemmeligheder” en rigtig god tøsebog med et twist af krimi. Jeg vil helt klart anbefale den til dig, der har lyst til en okay hurtigt læst bog, men med gods i. Jeg slugte den råt og hurtigt – så er det jo godt, jeg har den næste bog i serien, ”Skandaler”, liggende.

s
Fille - den abe

Skrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *