“Pretty Little Liars – Skandaler” af Sara Shepard


Titel på bogen: Pretty Little Liars – Hemmeligheder
Originaltitel: Pretty
Little Liars – Perfect
Forfatternavn: Sara Shepard
Udgivelsesdato: 5/7 – 2012
Oversat af: Maria Roslev
Sidetal: 303
Forlag: Politikens Forlag

DUO stjerner III

 

 

Problemerne med A tager til i intensitet, hvilket gør, at man bare slet ikke kan lægge bogen fra sig, fordi man hele tiden bliver nødt til at vide, hvad der nu sker.

s

Resumé

Emily sætter stadig spørgsmålstegn ved sin seksualitet og må håndtere hendes families meget strenge holdninger imod det. Hanna kæmper for at beholde sin bedste veninde Mona og populariteten – og for at holde sin vægt nede. Aria har en kæreste, men alligevel kan hun ikke holde sig fra sin lækre nye engelsklærer Ezra Fitz. Spencer vinder muligvis en national pris for at essay, hun har stjålet fra sin søster.

Og det er ikke engang alt, pigerne er oppe imod, for lige pludselig vender A tilbage. Men når Toby er død, hvem er så A? Hvem er ’Rosewoods stalker’? Og kan de holde A fra at afsløre deres hemmeligheder?

s

Anmeldelse

Nogle gange er det sådan, at lange serier begynder at halte lidt hen ad vejen – sådan lidt som om, at forfatteren er blevet træt af, at det hele skal gå op i en højere enhed, og bare gerne vil skrive. Sådan er ”Skandaler” SLET ikke. Jeg synes faktisk, at det er en bedste bog i serien indtil videre.

Problemerne med A tager til i intensitet, hvilket gør, at man bare slet ikke kan lægge bogen fra sig, fordi man hele tiden bliver nødt til at vide, hvad der nu sker.

Opdelingen af kapitler med, at pigerne skiftes til at være synsvinklen, er også virkelig vellykket. Der bliver bygget mere og mere op på hver person, og deres måde at være og tænke på er afspejlet fint i den måde, sproget er på i de forskellige kapitler. Man er aldrig i tvivl om, hvem der er ’fortælleren’.

Gennem hele bogen føler man hele tiden, at nu har man fundet ud af, hvem A er! Så sker der noget, som gør, at det ikke er muligt alligevel. Og så må man lave en ny teori, der bliver knust igen efter et par kapitler. Det gør, at jeg slugte bogen på to dage. Mysteriet om A er som en gulerod, der dingler lige foran ens næse, men lige meget, hvad man gør, kan man ikke få fat i den.

Forfatteren, Sara Shepard, skriver bag i bogen, at den her har været den sværeste i serien at skrive. Det er meget forståeligt, for der er så mange løse ender, hun skal holde styr på og få til at gå op i en højere enhed. Det er også helt vildt vellykket. Og slutningen er så åben og fuld af ubesvarede spørgsmål, at man bare er nødt til at læse den næste bog.

Bogen var spændende og fangende, og jeg anbefaler den til alle de PLL-hungrende fans derude! Jeg kan ikke vente med at komme i gang med den næste bog i serien, ”Afsløringer”.

s

Fille - den abe

Skrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *