“Pretty Little Liars” sæson 1

Pretty Little Liars sæson 1

Titel: Pretty Little Liars – Sæson 1
Genre: Drama, Thriller, Tv-serie
Sprog: Engelsk
Skuespillere: Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Ian Harding, Sasha Pieterse
Selvskab: Warner Brothers

DUO stjerner III

 

 “Pretty Little Liars” er fuld af både spænding, uhygge og tøsefnidder – på den gode måde. Da jeg først havde sat den første DVD på, kunne jeg slet ikke stoppe med liige at skulle se ét afsnit til.

streg

Resumé

Emily, Hanna, Spencer, Aria og Alison var bedste venner. Indtil Alison en aften forsvandt fra en sleepover og aldrig dukkede op igen. Et år senere er pigerne gledet lidt fra hinanden, men da Alisons lig bliver fundet, ændrer alt sig.

Pigerne befinder sig pludselig midt i et kaos med politiet, der efterforsker sagen og stiller spørgsmål om alt, og samtidig skal de deale med at forlige sig med, at Ali er død. Ikke nok med det begynder en mystisk person, der underskriver sig ”A” at sende dem beskeder. Beskeder, der omhandler både ting, der sker i nutiden og gamle hemmeligheder, kun Alison kendte til.

I deres søgen efter at finde ud af, hvem ”A” er må de balancere mellem politiets eftersøgen, som skærper til, at holde styr på alle de hemmeligheder, de pludselig har, og at opholde en normal hverdag.

Deres hemmeligheder bliver større og mere alvorligere, jo længere tid der går, og i deres desperate søgen efter at finde ud af, hvad der skete med Alison. Og efterhånden som flere og flere bliver indblandet og personer, de troede, de kunne stole på viser sig mere skyldige end uskyldige, må pigerne indse, at de måske har mere på skuldrene, end de kan klare.

streg

Anmeldelse

”Pretty Little Liars” er inden for de seneste år blevet et kæmpe hit i USA og andre steder i Danmark, og så småt er serien ved at blive kendt i Danmark. Jeg er personligt helt vild med alt det, serien har at byde på.
Hovedtemaet er selvfølgelig al mystikken omkring, hvad der egentlig skete med Alison, og hvem ”A” er. Men ved siden af det har pigerne alle deres hverdagsproblemer med familie, venner, kærester og identiteter.

Det gør, at det hele føles mere nede på jorden. Når en af pigerne har stridigheder med deres forældre eller søskende eller kæmper med lektier i sidste sekund, er det meget nemt at relatere til. De har også alle fire nogle meget unikker personligheder med et væld af fine detaljer og masser af kød på. Det er fedt, for deres forskellige og definerede personligheder gør også, at man føler sig mere knyttet til dem. De er ikke bare ”nogle af Ali’s veninder”, de er personer med deres egne personligheder, stærke og svare sider, hobbier og problemer.

Showet har også et aspekt af uhygge i sig. Der er helt klart scener, der er virkelig uhyggelige at se, hvis man er alene hjemme og det er mørkt. Mysteriet om, hvem ”A” er, og hvordan personen dog ved alt går virkelig én på. Der bliver hele tiden lagt falske ledetråde ud, så både pigerne og seeren tror, at NU ved man, hvem ”A” er. Men så sker der noget, som gør, at det ikke kan være rigtigt alligevel. Spændingen stiger for hvert afsnit!

Spændingen gør også, at det næsten er umuligt at stoppe, når man først er gået i gang med at se ”Pretty Little Liars”. Afsnittene slutter altid virkelig spændende, så man sidder tilbage med en prikken i fingrene om bare lige at afspille et til afsnit – også selvom klokken er langt over sengetid.

Alt i alt er ”Pretty Little Liars” en virkelig fed tv-serie. Mystikken og spændingen holder hele vejen igennem, og det er umuligt at slippe ud af Rosewood, når først man er kommet ind. Jeg vil klart anbefale serien til dig, der elsker mysterier og spænding, men også tøsefnidder og sleepovers. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med sæson 2!

streg

Ekstramateriale

På DVD’en er der, ud over nogle fraklippede scener, 3 forskellige stykker ekstramateriale:

”Two Thuths and One Lie”, hvor de fire hovedroller hver især fortæller to sandheder og én løgn om dem selv – kan du mon gætte, hvad der er sandt, og hvad der er en løgn?
”Making of Pretty Little Liars”, hvor de forskellige skuespillere, crewet bag filmen og forfatteren, Sara Shepard, bliver interviewet og snakker om alt fra de forskellige roller til fra-bog-til-film-processen.
I ”Little Secrets from the Set” er de fire hovedrolleindehavere bliver udstyret med hver deres kameraer, og de tager os en tur med bag scenen på ”Pretty Little Liars”.
Ud over disse tre er der også et kort klip, ”Lucy reveals a secret”, hvor en af skuespillerne, Lucy Hale (Aria), fortæller om en ny film, hun er med i.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


4 thoughts on ““Pretty Little Liars” sæson 1

  1. Pretty Little Liars er det bedste. Synes at I skulle lave en anmeldelse af Teen Wolf, hvis ikke at I har. Det er en mega fed serie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.