“Proxy“ af Steffen Jakobsen

Proxy

Original titel: Proxy
Forfatter: Steffen Jacobsen
Genre: Krimi
Sider: 320
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 27. september 2019

duo 4½

 

 

 

 

Tak til Plusbog for at sponsere bogen.

En krimi som bestemt indeholder potentiale. Jeg er spændt på om der bliver bygget videre på makkerparret.

streg

Resumé

Anne Holst, som er pensioneret bogholder og terapeut, bliver myrdet i sit hjem med en afrikansk ritualkniv. Kort efter mordet bliver en lokal læge også myrdet i Holbæk, som endda havde et tæt samarbejde med Anne Holst. Efterforsker Jakob Nordsted sættes på sammen med en yngre kollega Tanya. De får begge travlt med at lede efter spor på morderen, så der ikke sker endnu et mord. De kommer dog hurtigt på sporet at en fælles nævner – den kronisk syge teenagepige Emma som er lænket til en kørestol.

streg

Anmeldelse

Jeg var en smule spændt på at læse ’Proxy’. Jeg har ikke læst noget af forfatteren før, og jeg glæder mig tit til at gå i gang med en ny krimi for at se, hvad andre forfattere kan byde på i denne sammenhæng end dem, som man kender. Jeg synes, ’Proxy’ handling indeholdt noget meget lovende, og jeg blev fanget af måden, som det blev bygget op på. Der var en god spænding til stede i bogen. Det var et godt plot, selvom at det ikke var fordi, at jeg blev overrasket over, hvem morderen var, og hvordan det hele hang sammen, men jeg synes helt sikkert, at det var godt fundet på. Om det helt kunne have eksisteret i virkeligheden, har jeg måske mine små tvivl om, men det var for mig uvedkommende, da jeg læste bogen.

Vi følger lidt flere forskellige menneskers synsvinkler. Den person, vi følger mest og kommer tættest på, er Tanya, selvom det er ikke voldsomt tæt, vi kommer på personerne. Det kunne jeg måske godt have tænkt mig, der kom lidt mere af, men det kan jo være, vi kan få lov til det senere hen. I starten synes jeg, at jeg skulle have tungen lige i munden. Der var en god ping-pong mellem menneskerne, vi mødte, men for mig gik det hele lidt tabt, fordi vi blev ved med at springe mellem personernes efternavn, fornavn eller titel, og det irriterede mig nok en hel del i starten, men jeg synes ikke, det var så udpræget, jo længere hen i bogen jeg kom.

Jeg synes, det var en god idé at give vores 2 opklaringspersoner en egenskab, som man måske ikke helt kan føle på som læser. For den ene er det, at han siges at have en særlig fornemmelse, og for den anden er det, at hun siges at have lugtesans, som gør at hun kan ”spore” sig frem til svaret. Det var morsomt, må jeg indrømme.

Jeg synes, at ’Proxy’ havde en del potentiale. Der var spænding og nogle karakterer, som kan bygges videre på. Jeg blev ikke slået tilbage af hverken handlingen, personerne eller skrivestilen, og vores hovedpersoner tog nogle valg, som jeg ikke helt forstod altid, og som jeg manglende en smule mere uddybelse på i forhold til deres tanker/følelser. Men bogen skal helt sikkert have point for at være nemt at komme ind i og letlæselig hele vejen igennem. Den var hurtigt læst, og jeg havde hele tiden lyst til at vende den næste side i bogen.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.