“Ragnarok” af Dina K. Sjöblom

Ragnarok

Original titel: Ragnarok
Forfatter: Dina K. Sjöblom

Genre: Fantasy
Serie: Between Worlds
Sider: 284

Forlag: Forfatterskabet.dk
Udgivelsesdato: 1. september 2019

 

 

 

 

 

Tak til forfatteren for anmeldereksemplaret.

Jeg havde desværre lidt svært ved at leve mig ordentlig ind i historien, hvilket ærgrede mig rigtig meget, da det lød som en spændende bog.
streg

Resumé

Da Alexandras bedste ven og træner pludseligt dør, bliver hendes verden vendt på hovedet. Hun indstiller sin boksekarriere og tager tilbage til sin hjemby, hvor hun får et arbejde på det lokale museum. En aften på museet sker der noget mystisk, som sender hende tilbage til jernalderen i Skotland. Hun bliver kastet ud i et svært valg, som kan få fatale konsekvenser.

streg

Anmeldelse

Jeg var ret spændt på at læse ’Ragnarok’, fordi den var på engelsk, og jeg synes nordisk mytologi er et interessant emne. Desværre oplevede jeg aldrig rigtig, at jeg blev fanget af historien, og jeg ved ikke lige, om det skyldes, at den var på engelsk, eller om det bare var fordi jeg ikke kunne knytte mig til karaktererne. Jeg synes også, det var lidt specielt, at en dansk forfatter havde udgivet en bog skrevet på engelsk, og det var jeg nysgerrig på.

Det var ellers et fedt setup, og jeg må da også indrømme, at den tog nogle drejninger, jeg ikke havde set komme. Men jeg sidder lidt tilbage med følelsen af, at jeg er lidt forvirret og måske ikke helt har fået ordentlig fat i historien.

Jeg læser ellers engelsk til daglig, men jeg synes altid det er lidt sværere, når det er fantasy, fordi der ofte er en del flere elementer tilstede end ved skønlitteratur eller YA. Derfor har jeg heller ikke læst mange fantasybøger på engelsk, og dem jeg har læst, har jeg allerede kendt til inden.

Det, jeg godt kunne lide, var at Alexandra er en hård pige, som gør, hvad der passer hende. Jeg kunne genkende en smule af den sorg, hun går rundt med ved at have mistet, men jeg manglede nok et større indblik i hende, for helt at føle mig på bølgelængde med hende.

Der er også et stort persongalleri tilstede, men igen havde det været fedt, hvis man havde fået et indblik i deres tanker, så man følte sig som en større del af historien. Jeg har ikke helt givet op på den, og jeg kommer helt sikkert til at læse den igen senere for at se, om det gør en forskel. Men hvis du er en haj til engelsk, og godt kan lide fantasy og nordisk mytologi, kan det sagtens være, at ’Ragnarok’ vil falde i din smag.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *