“Ravnenes hvisken 3” af Malene Sølvsten

ravnenes hvisken 3

Original titel: Ravnenes hvisken 3
Forfatter: Malene Sølvsten
Serie: Ravnenes Hvisken
Genre: Fantasy
Sider: 616
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 15. september 2018

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Så blev ’Ravnenes hvisken’ afsluttet og sikke en afslutning. Igen har Malene Sølvsten formået at skabe en fængslende bog, som, hvis man kender serien lidt, man bare bliver nødt til at læse.

streg

Resumé

Ragnarok er på vej. Anne blev genoplivet, men vinteren eller fimbulvinteren er over den og den er både hård og har mange bekostninger. Anne og hendes venner vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at redde verden. Er det overhovedet muligt og er alt overhovedet, som det ser ud til at være?
Anne skal også finde ud af, hvem hun kan stole på, og hvem der i virkeligheden er hendes venner, og hvem der er fjenderne. Det er en hæsblæsende kamp, og Anne må træffe et par hårde valg.

streg

Anmeldelse

Det er ret mærkeligt at tænke på, at ’Ravnenes hvisken’ nu er afsluttet, og at der ikke kommer mere. Jeg kunne godt have brugt mere, og jeg ville sådan ønske, at vi fik mere, hvor det ikke nødvendigvis behøver være om Anne, men så nogle af de andre karakterer, som vi har lært at kende og begyndt at elske utrolig højt. Malene Sølvsten har nemlig formået at skabe et par interessante personer og et fantastisk og unikt univers, som jeg godt kunne tænke mig at se meget mere til. Men jeg må også indrømme, at jeg er ret vild med bøger, som handler om nordisk mytologi.

Der sker en hel del igennem denne serie, og Anne har også ændret sig. Jeg kan godt lide, at forfatteren ikke er bange for at lade hovedpersonen tage nogle valg, som måske ikke altid vil falde i læserens smag, men alligevel følte jeg ikke, at det satte Anne i et dårligt lys på nogen måde, fordi hendes tanker, følelser og valg bliver italesat i løbet af bogen på en rigtig god måde, hvoraf nogen kan være på en indforstået måde, og det var jeg ret vild med.

Jeg er selvfølgelig klar over, at ’Ravnenes hvisken’ skulle have en ende, og jeg var også opmærksom på, at det ikke kunne være lige kønt alt sammen, men jeg havde nok alligevel en idiotisk idé om, at det kunne ende sådan, som jeg gerne ville have det. Men igen er forfatteren slet ikke bange for at tage nogle hårde valg og ikke lave alting sukker sødt og lykkeligt til dagenes ende, og selvom jeg var træt af det, synes jeg også, at det var rigtig godt, og bogen/serien fik en afslutning, som den havde fortjent.

Malene Sølvsten skriver meget fængslende og rigtig godt beskrivende omkring sit univers, så man bliver lukket ind over det hele, og bare gerne vil have mere. Jeg håber ikke, at det var det sidste fra Malene Sølvsten, og hvis hun kommer med mere, vil jeg glæde mig inderligt til, at se mere fra hendes side i fremtiden. Uanset hvad, så vil jeg bare glæde mig til Tv-serien, som jeg har hørt skulle komme. Jeg glæder mig til at se, hvordan den tager sig ud på det store lærred, og om det kan leve op til mine forventninger.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *