“Rejsen til Falkien” af Christina Bonde

Ixola

Original titel: Rejsen til Falkien
Forfatter: Christina Bonde
Serie: Izola
Genre: Fantasy, serie
Sidetal: 375
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 22. juni 2018

duo 4½

 

 

 


Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret.

Jeg har læst flere af Christina Bondes bøger, så jeg var spændt på at se, om ’Rejsen til Falkien’ var noget for mig.
streg

Resumé

19 årige Izola er vokset op med sin mors fortællinger om et helt særligt eventyr. Da moren pludselig dør, får hun overrakt en mystisk kasse, og sammen med den en nøgle til at åbne den. Det viser sig snart, at det hun troede var et eventyr, rent faktisk er en helt ny verden, som hun bliver kastet uventet ind i. Før hun får set sig om, er hun på flugt og må lære at klare sig selv i denne mystiske verden.

streg

Anmeldelse

Jeg vil gerne først rose forsiden på ’Rejsen til Falkien’ og ikke mindst designet inde i bogen, som straks fører mig ud i det vinterkolde landskab, som Izola bliver kastet ud i. Der er også et virkelig flot illustreret i bogen, som bare gør helhedsindtrykket endnu bedre. Det sidder lige i skabet!

I den her verden, vi begiver os ind i, får vi en helt ny vinkel på hele myten omkring vampyrer. I denne verden hedder de Upirer, og de drikker blod fra dyr for at kunne klare sig bedre og kunne hele hurtigere. Det er ikke fordi, at de har en vanvittig blodtørst, men de skal have blod og råt kød for at klare sig bedst. Det var faktisk et meget interessant tvist på myten om vampyrer.

Jeg synes også, at universet er bygget virkelig flot op, og selve historien er rigtig god. Izola bliver bare kastet ind i en ny verden, hvor hun ikke rigtig kan stole på nogen, og hvor hun skal klare sig selv. Hun får dog hjælp undervejs, men er hele tiden i tvivl om, hvem hun kan stole på, da hun har oplevet et forfærdeligt mord.

Det er en meget let læselig bog, som gjorde at siderne vendte sig hurtigt. Det gør også, at den vil være rigtig god til de lidt mindre aldersgrupper, f.eks. fra 13-14 år, da de sagtens vil kunne tage fat på bogen, og forstå hvad der sker undervejs. Det kan samtidig være, at de bliver inspireret af Izolas mod, og prøver selv at stå på egne ben i nogle af deres situationer i hverdagen. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse videre og følge Izolas færd.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *