“Riverdale: Ud af byen” af Micol Ostow

riverdale 2

Original titel: 
Forfatter: Micol Ostow
Genre: Ungdomsbog
Sider: 288
Serie: Riverdale
Oversat af: Nete Harsberg og Ane Lauenblad
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato
: 4. juni 2019

DUO stjerner 4

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Jeg må sige, at jeg er glad for, at jeg har set serien, fordi ellers tror jeg, at jeg ville være meget lost, hvis jeg blot læste bøgerne.

streg

Resumé

Archie er anklaget for mord, og der er stærke beviser imod ham. Vennerne er overbevist om, at han er blevet hængt op på det af Veronicas far. Men hvordan skal de kunne bevise det, når Hiram er snu og forberedt på lidt af hvert? De beslutter sig for at tage tilbage til gerningsstedet, men farerne er overalt omkring bjerghytten i de dybe skove. Vil det lykkes at finde beviserne, inden det bliver for sent, og hvad værre er vil de forlade bjerghytten i live? 

streg

Anmeldelse

Jeg glædede mig en smule til at komme tilbage til Riverdale. Jeg er desværre gået lidt i stå i serien, så jeg håbede lidt, at jeg kunne komme tilbage i stemning. Det er dog ikke helt sket endnu, men jeg krydser fingre. Man får helt sikkert også Riverdale stemningen i bogen, og dette synes jeg var rigtig godt. Vi går lidt tilbage i tiden fra, hvor vi er kommet til i serien, til hvor Archie er blevet beskyldt for mord, og vennerne prøver at gøre alt for at få ram på Hiram. Jeg kunne dog godt lide, at vi bruger ret lang tid på en episode i serien, som måske ikke bliver gået i dybden med, og på den måde supplerer det hinanden. Derfor vil jeg så også sige, at forhistorien er en smule vigtig i disse bøger.

Jeg kan godt lide, at vi fortsat skiftes til at følge de forskellige karakterer, og det fungerer rigtig fint, fordi jeg synes, at forfatteren formår at fange de forskelliges personligheder og særheder på en rigtig god måde, så selvom det ikke altid bliver gjort klart, hvem man følger overfor læseren, så synes jeg alligevel, at jeg kunne følge med. Vi får også lov til at få små indblik fra nogle af de andre mindre kendte personer fra serien, og dette gav et frisk pust.

Det tæller desværre lidt ned, at det kræver en del forhistorie for at kunne læse bogen, og jeg må indrømme, at jeg måske mangler at se et budskab/et formål med bogen og er lidt spændt på, hvordan man vil bringe bogserien videre. Men jeg kunne ikke rigtig gøre andet end at se bogen som en lille novelle/fortælling, fordi jeg synes helt sikkert, at den havde lidt underholdningsværdi, men ellers blev jeg ikke videre fanget og opslugt af

streg

year book

Original titel: Riverdale High School Håndbog 
Forfatter: Jenne Simon
Genre: Ungdomsbog
Sider: 112
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato
: 6. juni 2019

 

 

 

 


Håndbogen fra Riverdale er faktisk en lille smule vigtig, og det anbefales, at man lige kigger den igennem først. Den var virkelig hyggelig, super fin lavet og gav et anderledes pust til, at man kunne få noget forhistorie på, hvad er er sket siden den første bog og andre vigtige ting, som er sket i serien. Det fungerer egentligt rigtig fint, men alligevel sad jeg lidt tilbage med en øv følelse, fordi jeg måske hellere ville have en dybdegående bog omkring hændelserne, fordi jeg blev vildt opslugt af det i serien.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.