“Robin Hood” på Blu-ray

robin hood

Original titel: Robin Hood
Genre: Action, eventyr
Skuespillere: Ben Mendelsohn, Jamie Foxx, Taron Egerton
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Filmselskab: Nordisk film
Udgivelsesdato: 4. april 2019

duo 4½

 

 

Tak til Nordisk Film for anmeldereksemplaret.

’Robin Hood’ var en film, jeg havde glædet mig til at se. Desværre kunne den ikke helt fange mig. Men så så jeg den igen, og det var et godt valg!
streg

Resumé

Robin af Loxley bliver sendt i krig, og må efterlade sin Marion hjemme på godset. Da han vender tilbage efter krigen, er godset faldefærdigt og Marion væk. Han finder dog ud af, at hun befinder sig i minerne, men at hun er kommet videre, efter at det blev annonceret to år tidligere, at han var død i krigen. Robin opdager, at den engelske krone er korrupt, og sammen med den mauriske hærfører begynder oprøret mod kronen for at redde Nottingham.

streg

Anmeldelse

Jeg har virkelig glædet mig til at se ’Robin Hood’, og ville gerne have set den i biografen, men nåede det desværre ikke. Derfor var jeg helt vildt spændt på at se den på Blu-ray, og måske var det netop de høje forventninger, som ødelagde det lidt for mig. Jeg syntes i hvert fald ikke helt, at den kunne holde min opmærksomhed.

Efterfølgende har jeg dog set den igen, og det var faktisk meget godt, da den blev lidt bedre anden gang. Derfor tror jeg også, at det må skyldes mine høje forventninger, at den skuffede mig første gang. Jeg synes dog, at Taron Egerton er en troværdig og flot Robin Hood. Han spiller rollen til UG og er vildt dygtig med bue og pil. Jeg ved også, at der var været en hel del træning indover, for at få de nødvendige evner der skal bruges i filmen.

Både kostumer og setuppet er virkelig godt lavet og meget troværdigt. Der er også masser af action tilstede i ’Robin Hood’ og en god portion kampe, der gør at spændingen hele tiden er i højsædet. Jeg synes skuespillercastet er helt rigtig til deres roller, selvom det var lidt mærkeligt lige i starten at se Jamie Dornan i en anden rolle end som Christian i ’Fifty Shades of Grey’.

Det virker lidt som om, at denne Robin Hood film er forhistorien om ham, og hvorfor han ender, hvor han ender. Jeg mener nemlig, at han allerede er Robin Hood i ’Disney’ udgaven, og her finder vi så ud af, hvordan han ender som Robin Hood. Det var egentlig en meget fin vinkel at lave på historien, da man så fik lidt mere historie med om Robin Hood. Jeg tror helt sikkert, at jeg kommer til at se ’Robin Hood’ igen, da den blev en hel del bedre i anden omgang, som nok også skyldtes, at jeg fangede flere af detaljerne, jeg ikke fik med første gang.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *