“Rød dronning” af Victoria Aveyard

Rød dronning

Original titel: Red Queen
Forfatter: Victoria Aveyard
Serie: Red Queen
Genre: Science fiction, ungdomsbog
Sider: 391
Oversat af: Astrid Heise-Fjeldgren
Forlag: Gyldendal
Udkom: 18. marts 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

Jeg kunne slet ikke ligge ’Rød Dronning’ fra mig, og var fanget fra start til slut på grund af det fantastiske univers med en heltinde i hovedrollen og med en masse kærlighed.

streg

Resumé

Mare Barrow er Rød, fordi hendes blod er rødt. Hun hører derfor til samfundets bund, der tjener Sølverne. Forskellen på de Røde og Sølverne, er blodets farve og at Sølverne har overmenneskelige egenskaber. En dag viser det sig, at hun også har overmenneskelige kræfter, og hun ender derfor ved Sølverhoffet, hvor hun skal foregive at være sølverprinsesse. Kongen tvinger Mare at spille rollen og gifte sig med en af prinserne, for at undgå en opstandelse fra de Røde. Mare trækkes hurtigt ind i det farlige spil ved hoffet og begynder at få følelser for en af prinserne. Et forkert træk kan ende med at blive katastrofalt.

streg

Anmeldelse

Jeg kunne på ingen måde ligge bogen fra mig. Den kom virkelig ind under huden på mig og dette kunne jeg tydelig mærke, eftersom at jeg blev ved med at tænke på den, da jeg forsøgte at ligge mig til at sove. Den åbner op for et fantastisk og gennemført univers, som jeg virkelig elskede. Jeg ser altid frem til en science fiction bog og ’Rød Dronning’ skuffede på ingen måde.

Foruden universet var jeg også utrolig vild med Mare. Jeg kunne rigtig godt lide hendes personlighed og at hun var nede på jorden.  Hun havde en god sarkasme, samtidig med at hun godt kunne være ydmyg, når hun hade begået fejl. Hun begår også fejl, fordi hun ikke altid får gennemtænkt sine beslutninger, da hun bare føler så meget for de personer, som betyder noget for hende, og dette har nogle gange konsekvenser. Der er også masser af kærlighed tilstede i ’Rød Dronning’. Man kan sagtens fornemme det i bogen, selvom det ikke altid fremgår lige tydeligt. Jeg glæder mig derfor utrolig meget til at se hvad der kommer til at ske for Mare på den front.

Jeg kan ikke andet end at anbefale ’Rød Dronning’, fordi den i mine øjne er virkelig gennemført. Jeg følte den havde rigtig mange elementer, som bare fungerede utrolig godt sammen. Elementerne som fungerede godt sammen er, at det foregår i en anden verden, der er opstandelse, overnaturlige evner, kongeligt hof og en masse kampe. Jeg glæder mig og kan slet ikke vente til at læse videre i serien, for at se hvad der kommer til at ske for Mare og hendes nærmeste.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


4 thoughts on ““Rød dronning” af Victoria Aveyard

 1. Pingback: Rød Dronning af Victoria Aveyard | trolderier

 2. Er utrolig uenig i denne anmeldelse. Jeg har nu læst bogen 2 gange i håbet om at kunne komme til at synes om den, da jeg synes den har stort potentiale. Men desværre er den én stor skuffelse. Forfatteren formår IKKE at overbevise sine læsere om, at de ting der sker i bogen er realistiske. Lad mig sige det på denne måde: En god forfatter formår at lave plot twist der får sin læsere til at side tilbage og tænke ‘what?!’ mens at Victoria Aveyard får sin læsere til at sidde tilbage og tænke ‘Eh det var godt nok urealistisk og slet ikke retfærdigt til plottet og hvad der tidligere er sket i bogen’

  Bogen fortjener ikke mere end 3 stjerner

  Desværre er den blevet alt for ‘hyped’ og har fået alt for meget opmærksomhed. Dette er Victoria Aveyards første roman, og hvis den ikke havde fået så meget opmærksomhed (før den kom ud altså) – havde forventningerne været noget lavere, hvilket denne bog havde brug for.

  Jeg er meget i tvivl om jeg vil læse resten af serien

  • Hej Emilie.
   Øv, det var da træls, at den ikke levede op til dine forventninger og de forventninger som netop er skabt, pga. den store opmærksomhed der var på den. Jeg har endnu ikke selv læst den endnu, men den er på min to-read liste.
   Tænker dog at forfatteren har mulighed for at udvikle sig til den næste bog i serien, og måske kan det være, at den vil overraske dig positivt.
   //Anne Mette, De Unges Ord

 3. Pingback: GIVEAWAY på Rød Dronning!!! | deungesord.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *