“Roser og Violer” af Gry Kappel Jensen

Roser og violer

Originaltitel: Roser og Violer
Forfatter: Gry Kappel Jensen
Serie: Rosenholm Triogien
Genre: Fantasy, ungdomsbog

Sider: 347
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 23. maj 2019
DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

Jeg var spændt på at læse ’Roser og violer’, hvor forsiden virkelig lokkede med sit smukke udseende.

streg

Resumé

I løbet af sommeren har fire piger fra fire forskellige steder i Danmark med vidt forskellige baggrunde fået en invitation til Rosenholm Kostskole, der ligger på Sjælland. De ved ikke, hvad der venter dem, eller hvorfor de har fået brevet, men det finder de snart ud af. De skal igennem en del prøver, og bagefter får de af vide, om de er blevet optaget på den mystiske skole. Det bliver et møde, der vil ændre deres liv for altid.

streg

Anmeldelse

Jeg synes virkelig, at ’Roser og violer’ lød lovende, og det holdte heldigvis også stik! Det var forsiden, der først fik min opmærksomhed, og som jeg bare er helt vild med! Selve bogen er også utrolig smuk indeni, hvor der er flotte mønstre, der pryder hvert nyt kapitel.

Samtidig glædede jeg mig lidt til at starte på en ny fantasy serien med nogle lidt mere originale elementer, som jeg nok har stiftet en smule bekendtskab med før, men ikke på denne her måde. Der gemmer sig også utrolig meget mystik indtil videre, fordi man udover de kapitler, som skifter mellem de fire piger, også har kapitler, hvor man ikke ved, hvem karakteren egentlig er. Det er med til at bygge op omkring mystikken og uhyggen.

’Roser og violer’ skifter synsvinkel mellem de fire piger, Kirstine, Kamille, Victoria og Malou. I starten var det lige lidt forvirrende, men det gik alligevel hurtigt med at jeg kunne adskille pigerne, fordi de er så vidt forskellige. Lige fra Kirstine der kommer fra en meget kristen familie, til Malou som er meget fremme i skoene og bare siger sin mening lige ud. Victoria har problemer med at sove om natten og Kamilla har en mor, som er ret pinlig. Det giver en god helhed til handlingen at følge dem alle fire.

Der var dog en ting, der undrede mig lidt. Der er sms-samtaler med i bogen, men der står aldrig, hvem personen skriver med, så det må man lidt gætte sig frem til. Men udover det synes jeg virkelig, at ’Roser og violer’ er rigtig interessant, og jeg glæder mig til at følge med i, hvad der sker i den næste bog for vores fire piger.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *