“Safirblå” af Kerstin Gier

Safirblå

Original titel: Saphirblau
Forfatter: Kerstin Gier
Genre: Science fiction, ungdomsroman
Sider: 366
Oversat af: Birgit Fuglsang
Forlag: Turbine
Udkom: 21. juni 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

’Safirblå’ fortsætter i det fantastiske univers med Gwendolyns og Gideons tidsrejse, blandet med en masse kærlighed. Jeg blev hurtigt fanget af den farverige Gwendolyn, så jeg på ingen måde kunne lægge bogen fra mig.

streg

Resumé

Gwendolyn har fundet ud af, at hun har tidrejsegenet og hun er den såkaldte rubin. Hendes liv er blevet vendt på hovedet. Hun prøver at finde ud af alle mysterierne og hemmeligheder omkring den hemmelige loge. Hun får heldigvis masser af hjælp fra veninden Leslie og en vandspyer ved navn Xemerius. Derudover er der selvfølgelig Gideon, som Gwendolyn også prøver at finde ud af – da han er varm det ene øjeblik og kold det næste. Hvem kan hun stole på?

streg

Anmeldelse

’Safirblå’ starter der hvor ’Rubinrød’ slutter. Dette synes jeg var rigtig godt, fordi det betød at man sprang lige ind i historien igen. Både den første og anden bog har været dejlig letlæselig og dette betyder også, at man nemt kan blive revet med, både i dialogerne og i selve historien, fordi forfatteren gør det meget nemt at springe lige ind i historien. Jeg elsker virkelig, at de samme flotte bogcovers er fortsat fra ’Rubinrød’ til ’Safirblå’. Titlen følger rigtig godt historien og farverne på coveret. Dette betyder, at der er tænkt rigtig meget over det, og dette kan jeg meget godt lide.

Som i ’Rubinrød’ elsker jeg bare universet. Jeg bliver fanget lige med det samme i tidrejseuniverset og forfatteren formår virkelig, at give læseren en masse gode beskrivelser med på vejen. Dette betyder, at jeg nemt kunne leve mig ind i historien og de steder som hovedpersonerne var, fordi det stod helt livligt for mig. Der er også rigtig god spænding i bogen, selvom at man fortsat ikke har fået særlig mange svar, på hvad der egentlig foregår, så var der ikke et eneste tidspunkt, hvor jeg kedede mig i bogen.

Hovedpersonen Gwendolyn var jeg vild med. Hun er sjov, modig og en, som jeg kunne relatere mig til. Hun gennemgår en masse følelser, som bliver beskrevet rigtig godt og dette kan nemt bruges imod hende. Men dette er med til, at gøre hende nede på jorden og nem at følge. Derfor blev jeg også nødt til, at blive ved med at læse, så jeg kunne følge med i, hvad der kommer til at ske med hende. Jeg synes også hendes venner var sjove og de skabte en masse god dialog i bogen. Især den nye personlighed Xemerius. Jeg kunne godt lide den vinkel, hans kommentarer kom med i bogen på og gjorde hele stemningen lettere.

’Safirblå’ har faktisk lidt af det hele – tidsrejser, masser af kærlighed, spænding, spøgelser og dæmoner. Og ikke mindst en masse mysterier og hemmeligheder, som jeg endnu ikke helt har grejet. Derfor glæder jeg mig som et lille barn til det sidste bind i serien ’Smaragdgrøn’ udkommer. Jeg glæder mig til at se coveret til den bog og ikke mindst få svar på, nogle af mine mange spørgsmål, til hvad der kommer til at ske med Gwendolyn.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *