“SalatTøsen – salater og kål hele året rundt” af Mette Løvbom

salattøsen

Original titel: SalatTøsens – salater og kål hele året rundt
Forfatter: Mette Løvbom
Genre: Madlavning
Sidetal: 224 & 216
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 26. April 2016 & 5. december 2017

duo 4½

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplarerne.

Jeg har anmeldt Mette Løvboms bog fra i år, og det gjorde mig nysgerrig på, hvad hendes andre to bøger bød på.
streg

Resumé

Bliv inspireret til hvilke salater og kål med smæk på smag, du kan give dig i kast med at lave. Alt efter tiden på året eller hvor let eller festlig den skal være, er der forskellige forslag til, hvad du kan bikse sammen, og i den bagerste del får man en del tips til pestoer, cremer og syltning, som passer ind til diverse salater undervejs. En mulighed for at prøve noget nyt og anderledes.

streg

Anmeldelse

Jeg fik bid på tanden efter at have anmeldt Mette Løvboms bog fra i år, og besluttede mig for at give mig i kast med hendes andre to bøger, nemlig ”Salater hele året rundt” og ”Kål hele året rundt”. Den nyeste bog overraskede mig positivt i smag, selvom jeg var lidt skræmt af, hvor meget mere arbejde der lå i disse salater, i forhold til de mere almindelige salater.

På forhånd havde jeg allerede bestemt mig for, at jeg ville gå til værks med nogle lette opskrifter, for ikke at blive skræmt væk, da disse bøger er lige så avanceret som den seneste bog. Det kræver lidt mere end bare at skylle nogle grøntsager, for at lave disse salater.

Det endte faktisk med, at jeg fandt to, hvor hovedelementet var blomkål, men som alligevel adskilte sig ret meget fra hinanden. Den ene kunne faktisk bruges som en erstatning for pasta, da det er rå blomkål med en pesto på blandt andet grønkål. Jeg brugte dog spinat til lige denne opskrift, fordi det lige var det, jeg havde i køleskabet, og tænkte at det godt kunne bruges i stedet for. Inden jeg blandede retten sammen, var jeg ret skeptisk for smagene, da jeg syntes, at pesto var ret drøj i smagen, men blomkålene harmonerede utroligt godt til sammen med ristet havregryn med soya.

Den anden ret var bagt blomkål, som jeg havde prøvet at arbejde med før i min anmeldelse af hendes bog fra i år. Jeg valgte den, fordi jeg var blevet så positivt overrasket over, hvor godt blomkål smagte, når det havde været i ovnen. Til den var der en sennepsmarinade, hvor der skulle toppes med ristet, hakkede mandler og karse – som dog blev erstattet af basilikum, som også fungerede fint. Jeg er nemlig ikke så vild med karse. Jeg var også helt vild med denne salat, og jeg glæder mig allerede til at lave flere af opskrifterne.

Hvis du trænger til ny inspiration med spændende smagssammensætninger og har tiden til at kæle for maden, vil du helt sikkert ikke fortryde at tage fat i en af Mette Løvboms salat/kål bøger. 

salatøsen

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *