“Salomons sang” af E. B. Heimdal

Salomons sang

Original titel: Salomons sang
Forfatter: E. B. Heimdal
Serie: Morgendagens børn
Genre: Young adult, Fantasy
Sidetal: 324
Forlag: Lindbak + Lindbak
Udgivelsesdato: 7. juni 2018

duo 4½

 


Tak til Lindbak + Lindbak for anmeldereksemplaret.

Jeg havde et håb om, at fortsættelsen til ’Ved daggry dør mørket’ ville indfri det potentiale, som jeg syntes universet havde, og det er helt klart blevet bedre!
streg

Resumé

Skye er blevet en del af Dagwoods klan, hvor de hver dag kæmper for overlevelse, især efter opgøret med Gribberne og oversvømmelsen. De er draget videre gennem vildnisset til Skyes gamle lejr, hvor hun bliver konfronteret med fortiden. Da de støder på en anden klan, udspiller en ny kamp sig. Spørgsmålet er bare hvad udspillet bliver og hvordan den ender?

streg

Anmeldelse

Efter den skuffelse ’Ved daggry dør mørket’ havde givet mig, var jeg både skræmt og håbefuld med at give mig i kast med ’Salomons sang’. Jeg var bare så ærgerlig over, at den første bog slet ikke levede op til potentialet, men heldigvis blev det indhentet en del her i denne bog. Det tog mig heller ikke mange timer, at læse den, fordi den bare hang bedre sammen for mig.

Det kan dog også skyldes, at jeg kender karaktererne lidt bedre nu, selvom jeg lige skulle have genopfrisket min hukommelse, men det at vi kun fik historien fra tre forskellige vinkler, hvoraf den ene var den eneste, jeg ikke kendte ordentlig til, gjorde det bare, at historien flød lettere. Den sidste vinkel blev desuden også forklaret, og endte med at hænge godt sammen med historien.

’Salomons sang’ fungerede bare virkelig godt som helhed. Der er et mindre trekantsdrama mellem Skye, Dagwood og Salomon, men der går ikke lang tid, før det er ude af verdenen igen, hvilket var noget, jeg satte pris på. Desuden syntes jeg også bare, at det par der endte sammen passede bedst sammen.

Flo, som tidligere har været en del af Dagwood klanen, er nu blevet en del af Gripperne, og det var rigtig interessant at følge hendes rejse i den nye flok. Den vinkel var jeg især vild med. Alt i alt er jeg ovenud tilfreds, og kan kun anbefale, at man giver universet en chance, især hvis man, ligesom mig, blev skuffet over den første bog.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *