“Sammenbragt” af Kristina Aamand

Sammenbragt

Original titel: Sammenbragt
Forfatter: Kristina Aamand

Genre: Skønlitteratur
Sider: 256

Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 8. maj 2019

 

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

Jeg synes desværre ikke, at ’Sammenbragt’ var den helt store læseoplevelse. Hovedpersonen irriterede mig simpelthen for meget.
streg

Resumé

Forfatteren Kathrine er gået fra sin mand og bor nu sammen med sin nye kæreste, Max, i en sammenbragt familie. De har hver især to børn fra tidligere ægteskab, og det kan være svært at finde tid til at skrive og få hverdagen til at hænge sammen, når man er en ny familie, der skal prøve at komme overens. Selv det at finde to ens strømper er svært, og samtidig lurer Max ekskone i skyggerne og vil ikke rigtig give slip på ham. Det byder på en hverdag med mange rutsjebaneture og konflikter, og spørgsmålet er, om det er kampen værd?

streg

Anmeldelse

Kathrine forsøger virkelig at få en hverdag på benene og få det til at fungere med deres nye familie. Alligevel er hun ikke typen, der rigtig har styr på aftensmaden og sørge for at lægge strømper sammen. Jeg ved godt, at det måske er en banal ting, at lægge strømper sammen, men jeg forbinder det nok lidt med familie, da min mor gjorde det og senere fik os børn til at gøre det.

Derudover kæmper hun så indædt på at få alting til at være godt, og samtidig skal hun lave en konflikt ud af selv de mindste ting. Det er noget af en følelsesmæssig rejse, man er med på, og jeg havde flere gang ondt af Max, som bare måtte finde sig i det, da han heller ikke rigtig giver hende så meget modspil. Han virker lidt som en pleaser og nikkedukke, og er det især overfor sin ekskone, som han aldrig siger fra overfor.

Kathrine vil rigtig gerne have et godt og sundt forhold til Max og får derfor en vild idé – de skal da i swingerklub. Men da beslutningen så endelig er truffet, vil hun ikke med første gang, og hun tager ærlig talt ikke pænt imod Max, da han kommer hjem, på trods af at det er hendes idé, og hun nærmest skubbede ham ud ad døren. Det havde jeg det også lidt stramt over.

Desværre var ’Sammenbragt’ ikke lige min smag, men derfor kan den sagtens være noget for dig. Jeg synes også, at der var nogle gode ting til stede, men de dårlige kom desværre til at overskygge dem i mit tilfælde. Jeg ved heller ikke, hvor realistisk jeg synes den er med de voldsomme følelser der er tilstede, men det kan da godt ske, at det er sådan en hverdag kan se ud for en sammenbragt familie. Det vil jeg lade være op til den enkelte at bedømme.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *