“Sanddrømmeren” af Sidsel Katrine Slej

Sanddrømmeren

Titel: Sanddrømmeren
Forfatter: Sidsel Katrine Slej
Forlag: Turbine
Genre: Fantasy, ungdom
Sider: 251
Udgivelsesdato: 13. august 2013

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

 

’Sanddrømmeren’ bød bare på den ene overraskelse efter den anden, og jeg elskede hver og én! Det er den første bog om de nordiske guder, som jeg bare var vild med hele vejen igennem. Jeg vil helt sikkert anbefale den til alle, som vil være sikker på at læse en bog der fortryller én, og tager en med på en rejse, man aldrig vil glemme!
 Læs hele anmeldelsen

streg

Resumé

Fréa drømmer indimellem meget livagtige drømme, som senere tit bliver til virkelighed. Hendes mor bliver ved med at slå det hen, men da en jætte pludselig angriber dem en nat, må Fréas mor fortælle hende sandheden. Fréa er nemlig en valkyrie, der kan se fremtiden i sine drømme. Men når man har levet hele livet som et almindeligt menneske, kan det være svært at acceptere en helt ny virkelighed, og tro på at verdenen er helt anderledes end man forestillede sig.

streg

Anmeldelse

Jeg ELSKEDE ’Sanddrømmeren’ fra side 1 til sidste side! Forfatteren, Sidsel, har formået at skrive en historie, hvor sproget er let og levende, og med det helt rigtige tempo. Hver miljøbeskrivelse poppede bare op i mit hoved med selv de mindste detaljer, og hele historien var virkelig realistisk, på trods af at det er fantasy. Jeg kunne virkelig leve mig ind i Fréas situation, og det sprog som bliver brugt mellem karakterne i bogen passede også helt efter mit hoved. Det gjorde også, at det var en fornøjelse at læse historien, og jeg nød hvert sekund!

Det var rigtig dejligt, at få en helt ny vinkel på De Nordiske Guder, og at der var et andet fokus, end jeg har oplevet tidligere. Fréa starter sådan set ud med at være en ganske normal teenagerpige, som forsøger at nyde sin ungdom. Da hendes mor og hende bliver angrebet bliver hun brutalt kastet ind i en helt ny og anderledes verden, som skræmmer hende fra vid og sans. Hun bliver tvunget til at flygte til Asgård med sin mor, hvor det viser sig, at hendes forældre boede før hende. Alt dette sker indenfor de første få sider, så det betyder også, at man ikke skal vente på at handlingen går i gang, for det sker faktisk næsten med det samme. Man bliver simpelthen kastet ind i handlingen, som er i højt tempo, hvilket jeg synes var forfriskende.

Derudover havde jeg let ved at identificere med Fréa og den måde hun reagere på alt det der sker for hende. Hendes reaktioner er meget realistiske og jeg havde derfor nemt ved at sætte mig i hendes sted, og se på situationerne med hendes øjne. Det betød også, at bogen sluttede alt for hurtigt, fordi det tog mig så kort tid at læse den, fordi jeg bare ikke kunne give slip på den, da jeg åbnede den. Fréa bliver udsat for rigtig meget igennem handlingen, og jeg føler efter denne oplevelse, at vi har fået et specielt bånd til hinanden, fordi hun er meget alene i bogen. Derfor føler jeg, at jeg har været en person hun har delt sine frustrationer, sorger og alt andet med.

Jeg håber og beder virkelig til, at der kommer en fortsættelse på ’Sanddrømmeren’, for jeg kan bare mærke, at der er så meget mere tilbage i denne historie, og den har bare så meget potentiale. Jeg synes også, at der bliver taget nogle vigtige emner og temaer op undervejs, såsom det at måtte sige farvel til sit tidligere liv, og begynde forfra et andet sted, at være alene, fordi ens forældre selv har meget at se til.

Desuden er jeg kæmpe fan af at De Nordiske Guder er kommet med indover, for det giver historien et nyt twist, og ses nærmest aldrig, og jeg synes i hvert fald det er en spændende verden på trods af at guderne holder sig lidt i baggrunden. Men til gengæld er der mange detaljer om Asgård, og de passer meget godt til mine egne forestillinger om det sted. Jeg kan i hvert fald klart anbefale alle at læse den, også drenge, ligegyldigt om man er vild med Gude-temaet eller ej, da det ikke er der fokusset ligger, men på Fréas rejse og de udfordringer hun møder undervejs og jeg kan garantere for at man er underholdt hele vejen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


4 thoughts on ““Sanddrømmeren” af Sidsel Katrine Slej

  1. Syntes at det var en af de bedste bøger jeg nogensinde har læst og håber meget på at der kommer en fortsættelse/fortsættelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *