“Seeker – Den mørke sandhed” af Arwen Elys Dayton

Seeker 1

Original titel: Seeker
Serie: Seeker 1

Forfatter: Arwen Elys Dayton
Oversat af: Kim Langer
Genre: Fantasy, ungdoms-
bog
Sider: 440
Forlag: Alvilda
Udkom: 1. september 2016

DUO 3

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Bogen havde en meget interessant handling, og der skete nogle ting, som jeg generelt er meget vild med i en fantasy roman, men jeg kom bare slet ikke godt nok ind i universet og menneskerne til at bogen fangede mig.

streg

Resumé

Hele livet har Quin trænet til at afgive sin ed og blive søger. Det er hendes arv og en stor ære. Sammen med sine 2 kammerater, Shinobu og John, vil Quin gerne beskytte de svage og de udsatte. Samt hun vil være sammen med den dreng, som hun elsker. Men aftenen hvor hun skal aflægge eden, forandrer hendes verden sig, fordi at være søger er slet ikke som hun havde forestillet sig. Før Quin får set sig om, bliver hun tvunget til at træffe et valg – men hvilket er det rigtige?

streg

Anmeldelse

Da jeg første gang læste om ’Seeker – Den mørke sandhed’, synes jeg virkelig at den lød vildt spændende og at den ville være lige noget for mig. Så derfor havde jeg også en del store forventninger til fantasybogen. Her blev jeg desværre lidt skuffet. Det gjorde jeg hovedsagligt på grund af 2 ting, fordi konceptet som bogen bygger på, synes jeg faktisk var meget godt. Der er også en masse gode elementer i bogen, som jeg godt kunne lide. Jeg følte også at bogen blev bedre, jo længere jeg kom ind i den.

Men den første ting, som virkelig faldt mig i øjnene var, at jeg ikke vidste noget om universet. De beskrivelser som vi fik, følte jeg ikke, at jeg kunne bruge til helt at bestemme, hvor er vi henne og hvordan de lever i universet. Jeg fik forskellige ting fra nutiden og fortiden, på en måde blandet sammen. Så universet fangede mig på ingen måde og dette følte jeg var vildt ærgerligt, fordi at der er virkelig nogle gode elementer i ’Seeker – Den mørke sandhed’, hvis jeg havde fået dem præsenteret anderledes, havde den været lige i skabet. Dette betød også at jeg skulle gætte mig til rigtig mange ting i bogen, fordi det aldrig bliver beskrevet direkte.

Principielt har jeg intet imod at gætte mig lidt frem til nogle ting i en bog, men ved ’Seeker – Den mørke sandhed’ blev det desværre for meget, da jeg kun har et gæt på, hvad en søger er. Det er en meget central del i bogen og det bliver på en måde tabt, fordi jeg ikke helt ved hvad det er. Bogen starter lige med det samme. Man er hurtigt inde i personerne, og der bliver skiftet synsvinkel hele vejen igennem bogen. Vi skifter mellem 4 af personerne. På en måde gjorde dette ikke så meget, fordi jeg synes det var okay at få indblik i personerne, som vi møder. Men fordi vi skal følge så mange på en gang, så mistede jeg også indblikket af hovedpersonen Quin. Hun fangede mig ikke, fordi jeg ikke kom tæt nok på. Jeg synes dog vi kom længere ind på en af de andre karakterer, som jeg synes var meget spændende at følge.

Selvom at universet og personerne ikke fangede mig lige som det første, så var der rigtig god spænding i bogen og som sagt var der nogle elementer som interesserede mig. Derfor er jeg også meget nysgerrig på hvad ’Seeker – de Døde grotter’ kan fortælle og forhåbentlig give mig mere indblik i universet og søger-verden. Når jeg læser om fortsættelsen til den første bog, lyder det som om mit ønske vil blive opfyldt.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *