“Sejlvæveren” af Muffy Morrigan

Sejlvæveren

Original titel: The Sail Weaver
Forfatter: Muffy Morrigan
Oversat af: Anne Bloksgaard Nielsen
Genre: Science-fiktion, ungdomsbog
Sider: 379
Forlag: Dreamlitt
Udkom: 24. oktober 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Dreamlitt for anmeldereksemplaret.

’Sejlvæveren’ er ulig noget jeg nogensinde har læst. Bogen har virkelig fanget en fed genre, som indeholder både rummet, flyvende skibe og drager.

streg

Resumé

Tristan Væver er den mest talentfulde sejlvæver i hele lauget. Han bruger magi til at væve sejl, som gør menneskerne i stand til at flyve med skibe i rummet. Skibene flyver hurtigere end lysets hastighed. Men det er ikke ufarligt at bevæge sig i rummet, fordi der findes nemlig onde rumvæsner, som hedder krybene. De plager menneskerne, som bor på de ydre rumstationer. Derfor er det ikke en let og ufarlig sag, da Tristian bliver spurgt om at væve sejlene til det største skib Winged Victory, som skal føre det ledende slag mod krybene. Men for Tristian bliver dette langt større, da han lige pludselig også kommer med på jomfrurejsen og skal opklare mysterierne som omhandler skibet.

streg

Anmeldelse

’Sejlvæveren’ var helt sikkert noget for sig selv. Den var meget unik i forbindelse med sin genre. Det var en genre, som jeg på ingen måde har hørt eller læst om før. Jeg kunne rigtig godt lide alle de elementer, som er til stede i bogen. Der er for eksempel hele setup’et omkring rummet. At menneskerne kan rejse ud i rummet ved at bruge magi. Det kunne jeg sagtens forholde mig til, men så kommer det vilde tvist, at det sker ved at man væver sejl til et skib. Her forestiller jeg mig selvfølgelig de gamle flotte skibe, man havde en gang og dem som pirater brugte, som den kaptajn Klo brugte i Peter Pan. Jeg synes det var vildt fedt at læse om. Selve skibet i bogen er selvfølgelige meget mere high-tech beskrevet, end hvad jeg selv forestillede mig i hovedet.

Ud over setup’et med hensyn til rummet, er der også drager med i bogen og handlingen. Man kommer også rigtig tæt på en drage i form af Tristians gode ven og beskytter Fenfyr. Han er sjov og spændende at læse om. Man kunne tydeligt mærke båndet mellem de to. Foruden dragerne og rummet, er der også en god kontrast i forbindelse med flåden, som nemlig også er et element i bogen. Her foregår det sikkert meget som de gør i dag, i forbindelse med stillinger og særlige uniformer og regler, som man skal sørge for at overholde.

Nu er jeg selvfølgelige bange for at komme til at lyde lidt klicheagtigt. Men jeg kunne virkelig godt have brugt noget kærlighed i denne bog, og selvfølgelig gerne omhandlende vores hovedperson Tristan. Jeg kunne rigtig godt lide Tristan, hans tanker og holdninger er nemme at følge, så han virker meget jordnær og det var let for mig at holde af ham ret hurtigt. Der var en masse spænding og mystik om, hvad der foregik omkring og på skibet som hovedpersonerne skulle gætte sig til, så jeg følte ikke at bogen stod stille på et tidspunkt. Dette var også rigtig godt, men det havde helt sikkert været fantastisk, hvis der havde været kærlighed i over handlingen også.

Selvom jeg godt kunne have brugt lidt romantik i bogen, kan jeg helt sikkert anbefale ’Sejlvæveren’. Det kan jeg uden tvivl på grund af genren, som jeg fandt rigtig spændende og anderledes end hvad jeg ellers har læst. En anden ting er også forsiden, som er utrolig smuk og i rigtig flotte farver, som altid er et stort plus, når den skal stå på bogreolen.  

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *