“Shape of Water” på Blu-ray

Shape of water

Original titel: The Shape of Water
Genre: Drama, fantasy
Spilletid: 2 timer og 3 minutter
Skuespillere: Sally Hawinks, Richard Jenkins og Michael Shannon
Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 12. juli 2018

DUO stjerner III

 

 

Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret.

Jeg synes, at ’Shape of Water’ var en meget anderledes filmoplevelse, og normalt er jeg ikke til sådanne film, fordi jeg synes det bliver for mærkeligt, men alligevel var der bare et eller andet over ’Shape of Water’, som jeg ikke kunne modstå.

streg

Resumé

Elisa arbejder som rengøringsdame i et hemmeligt regeringslaboratorium, hvor hun er fanget af sin hverdag og handicap i et liv af isolation. Hendes hverdag består af arbejde og hendes nabo Giles, en ældre mand, som er meget for sig selv. Elise er stum. Men en dag ændres dette dog, da hun og hendes kollega Zelda bliver bedt om at rengøre ved et hemmeligt eksperiment, som ingen burde kende til. Eksperimentet består af et amfibisk væsen, som holdes skjult og i fangenskab. Elisa føler hurtigt en dyb forbindelse med væsnet.

streg

Anmeldelse

Jeg må indrømme, at jeg har været i tvivl, om jeg helt ville se ’Shape of Water’, fordi jeg har en erfaring med, at når filmene bliver for mærkeligt filmet, eller når universet er for mærkeligt, kan jeg godt stå af, og så falder filmene på ingen måde i min smag. Da jeg så traileren for filmen, frygtede jeg lidt at denne film ville være lige sådan, men her må jeg virkelig sige, at jeg blev positiv overrasket. Forstå mig korrekt, filmen er fortsat mærkelig i nogle af scenerne, men alligevel er der bare et eller andet unikt over filmen, nærmest magisk, som man ikke kan lade være med at holde af.

Jeg tror, at en af grundene til, at jeg sad med denne følelse i løbet af filmen, var universet. Jeg kan rigtig godt lide stilen og handlingen, som finder sted i 1962 omkring begivenhederne ved den kolde krig og atomkapløbet, USA har med Rusland. Her bliver det flettet pænt ind med, at regeringen selvfølgelig også har andre hemmeligheder og eksperimenter, end at komme til månen. Det er rigtig spændende at se, og det er meget gennemført i kostumerne, scenerne og hele fornemmelsen man får, når man ser filmen.

En anden grund til, at jeg tror, at filmen bliver magisk, er hovedpersonen Elise, som er spillet af Sara Hawkins. Jeg havde ikke rigtig set hende i så meget andet før denne film, så jeg var meget positiv overrasket. Hun passede perfekt til rollen, og hun gjorde det virkelig godt. Det var meget imponerende, at hendes budskaber kommer meget tydeligt frem, selvom at hun ikke kunne tale, og man får nogle muligheder for at lære et par ord på tegnsprog, som jeg godt kunne tænke mig at lære. Hendes fremtræden var på alle måder fantastisk. En sidste ting, jeg også rigtig godt kunne lide, var at der er nogle ting i Elise fortid, som der aldrig rigtig bliver løftet sløret for, og dette synes jeg faktisk var meget fint, fordi så var der noget mystisk over hende også hele vejen igennem.

Jeg var spændt på, hvordan filmen skulle ende, fordi man får hurtigt fornemmelsen af, at det hele er på lånt tid, og man kan hurtigt gætte, at der er ikke mange måder denne film rigtig kan ende på. Jeg var meget tilfreds med slutningen, og jeg må indrømme, at jeg havde lidt gætte den. Men jeg synes, den var filmen værdig, og passede rigtig godt til filmen.

Jeg vil anbefale, at man ser ’Shape of Water’, fordi den er interessant, spændende, anderledes og magisk alt sammen på samme tid.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *