“Silver Linings Playbook”

Silver Linings Playbook


Titel: “Silver Linings Playbook”
Genre: Komedie, Drama, Romantik
Sprog: Engelsk
Spilletid: 122 min.
Udgivelsesdato: 29/8/2013

Skuespillere: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro
Filmselskab: Mis. Label

DUO stjerner III

 

”Silver Linings Playbook” er en god blanding af både seriøsitet og humor, og jeg elsker den! Skuespillerne er virkelig gode, og det er bestemt en film, jeg kan se igen og igen.

 Læs hele anmeldelsen

streg

Resumé

Den tidligere skolelærer Pat vender hjem til sin familie efter et længerevarende ophold på et psykisk hospital. Han er desperat efter at få sit gamle job tilbage og genopbygge et forhold til sin eks, Nikki.

Problemet er bare, at Nikki, til trods for Pats vrangforestillinger, er kommet videre i livet og slet ikke vil se ham mere. Faktisk har hun fået et polititilhold mod ham. Det er svært for Pat at acceptere, og han gør alt, hvad han kan, for at komme i kontakt med hende igen. Han prøver at få det bedre og få et lige mere positivt livssyn.

Han møder Tifany, og selvom de har mindst lige så mange forskelle som de har ligheder, laver de hurtigt en aftale. Tifany kan nemlig sætte Pat i kontakt med sin ekskone hvis han til gengæld hjælper hende med at vinde en dansekonkurrence.

streg

Anmeldelse

Jeg er stor fan af Jennifer Lawrence, så derfor var det lidt et must at se ”Silver Linings Playbook”. Filmen har også fået helt utrolige anmeldelser, så mine forventninger var virkelig høje – og blev heldigvis fuldt ud indfriet.

Den første halve times tid af ”Silver Lings Playbook” er en smule trykkende og deprimerende, hvilket sætter en stor kontrast op imod, hvordan filmen senere hen bliver mere varm og humoristisk. Det er en fed effekt, som gjorde filmen meget stemningsfuld.

Selvom stemningen til tider kan være lidt trist og tung – det er jo psykiske lidelser, den blandt andet omhandler. Men den byder også på så meget mere – sjov, hygge, familie og kærlighed. Det hele er én stor blanding, som på kryds og tværs støber filmen sammen. Det hele er så gennemtænkt, og det er bare fedt.

Skuespillerpræstationerne i filmen er virkelig gode. Jeg kendte ikke så mange andre end Jennifer Lawrence, men jeg blev positivt overraskede over præstationerne af de skuespillere, jeg ikke kendte i forvejen. ”Silver Linings Playbook” er helt sikkert en af de film, jeg bare kan se igen og igen. Hver gang lægger man mærke til noget nyt.

Alt i alt er ”Silver Linings Playbook” en virkelig god film. Både med dybe tanker, men også med masser af humor, så det er vel balanceret. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har set den.

Se traileren her

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *