“Sirenen” af Kiera Cass

sirenen

Original titel: The Siren
Forfatter: Kiera Cass
Genre: Fantasy
Oversat af: Genre: Paranormal
Sider: 371

Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 24. maj 2019

duo 4½

 

 

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om Kiera Cass her)

Jeg har i lang tid haft ’Sirenen’ på min to-read liste, og besluttede at nu skulle det være, at jeg tog hul på den, da jeg er vild med ’The Selection’ serien af samme forfatter. Desværre ramte den ikke helt samme niveau.
streg

Resumé

Kahlen er sirene, og det er hendes pligt at lokke mennesker i døden ved at synge. Indtil videre har hun tjent Havet i 80 år, men når hun har gjort det i 100 år, får hun sit liv tilbage. Kahlen ser frem til den dag, da hun kæmper med at være tvunget til at få mennesker til at drukne. Der er 3 regler, der skal overholdes. Hun må ikke tale i selskab med mennesker, hun skal synge, når tiden er inde, og hun må aldrig afsløre Havets hemmelighed. Men en dag møder Kahlen Akinli, og reglerne bliver pludselig svære at overholde…

streg

Anmeldelse

Jeg havde høje forventninger til ’Sirenen’ og måske for høje. I hvert fald var jeg ikke så optaget af bogen, som jeg havde håbet på. Den var let at komme igennem, og det bestemt ikke dårligt, men jeg manglede nok lidt dybde. Der blev gået for let hen over universet, og jeg manglede nogle forklaringer og fortællinger for helt at blive lukket ind.

Det er muligvis noget, der kunne være kommet, hvis der var en fortsættelse på bogen, men det lader der ikke til at være – jeg har i hvert fald ikke kunne finde det. Jeg ville gerne vide noget mere om Havet, og hvordan den ”skabning”, hvis man kan kalde det det, er blevet til, og hvorfor der er brug for at mennesker skal dø for det.

Det kan selvfølgelig også skyldes, at jeg ikke er sat ordentlig ind i ”sirene-universet”, men i så fald burde der havde været en større forklaring i bogen. Karaktererne kunne jeg dog godt lide – de havde kant og personlighed, og jeg synes det var fedt, at de trods alt også formåede at trodse Havet lidt, der jo trods alt nærmest har taget dem til fange eller som slaver i 100 år.

Der er også kærlighed til stede i bogen, og det så jeg kun som et plus. Jeg kunne virkelig godt lide at følge med i, hvordan deres følelser udviklede sig, men her til sidst, blev der igen gået hen over en ret stor ting, som jeg manglede lidt mere forklaring på. Det er lidt ærgerligt, når der er så meget potentiale. Alligevel kunne jeg ret godt lide historien, og måske havde den sagt mig mere, hvis jeg havde været yngre, for jeg tror faktisk, den er rigtig fin til de 13-17 årige, som jeg i hvert fald vil anbefale den til.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *