“Sjælehenteren” af Katja L. Berger

Sjælehenteren

Originaltitel: Sjælehenteren
Serie: Fortællinger fra døden
Forfatter: Katja L. Berger
Genre: Ungdomsbog, fantasy, serie

Sider: 250
Forlag: DreamLitt
Udgivelsesdato: 14. september 2017
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Dreamlitt for anmeldereksemplaret.

’Sjælehenteren’ overraskede mig positivt og var meget hurtigt læst. Nu glæder jeg mig bare til at læse fortsættelsen!

streg

Resumé

Da Raven pludselig dør, er det selveste Døden hun mødes med, som tilbyder hende et job som sjælehenter. Et job der er farligt, udfordrende, endegyldigt og for evigt. Raven vælger at takke ja til tilbuddet, og bliver hurtigt en af de dygtigste sjælehentere der er. Samtidig forsvinder flere og flere sjælehentere, og ingen ved hvorfor eller hvem der står bag. Vil Raven ende med at være den næste?

streg

Anmeldelse

Jeg er helt vild med det her univers, Katja Berger, har fået skabt. Jeg havde ikke rigtig nogen idé om, hvad jeg skulle forvente på forhånd, da jeg ikke har læst hendes debutbog endnu. Men det var simpelthen så passende, at det lige præcis var denne bog, jeg tog fat i, mens jeg var i gang med at se TV-serien ’Lucifer’, som på mange måder har nogle af de samme elementer, som der er til stede i ’Sjælehenteren’.

Raven er en kickass karakter, og på trods af hendes noget voldsomme død, lader hun ikke det hindrer hende i at hjælpe andre med at krydse over. Faktisk lige præcis det modsatte. Hun vælger at være sjælehenter for den sværeste gruppe der er – de der begår selvmord. Hun synes nemlig også, at det er vigtigt de får en ordentlig afsked på deres tidligere liv, og kommer videre til efterlivet.

Jeg kan også rigtig godt lide de historier vi får omkring helvede, og hvordan det hele er opstået. Det er meget tydeligt, at der er blevet researchet en hel del, for at kunne skrive denne bog, da jeg i hvert fald ikke kendte til mange af historierne på forhånd. Men Katja får flettet det rigtig godt ind i handlingen, uden at det bliver en historielektion.

’Sjælehenteren’ slutter nærmest midt i orkanens øje, så det var noget af en frustrerende afslutning for os læsere. Jeg er i hvert fald meget hooked på at læse videre og finde ud af, hvad der mere sker med Raven, især efter den måde, vi efterlader hende på her. Jeg er indtil videre meget imponeret over forfatteren, så jeg må helt sikkert bruge noget af ventetiden på, at få læst hendes anden bog. Hvis du er til himmel, helvede og efterlivet, og godt kan lide en benhård pige, som kæmper for retfærdighed, kan jeg kun anbefale dig at tage fat på ’Sjælehenteren’.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *