“Sjælenes bibliotek” af Ransom Riggs

Sjælenes bibliotek

Originaltitel: Library of souls
Forfatter: Ransom Riggs
Oversat af:
Christa Leve Poulsen
Serie: Miss Peregrine’s peculair children
Genre: Science fiction

Sidetal: 376
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 11. november 2016

DUO 6 stjerner

 

 

Sindssyg god afslutning på en rigtig god trilogi med masser af overraskelser og spænding hele vejen igennem bogen.

streg

Resumé

Jacob, Emma og den talende hund Addison er de eneste, der er undsluppet gejsterne, men nu vil de redde deres venner og frøken Peregrine. På deres færd møder de nye venner, der vil hjælpe dem i kampen mod gejsterne, og Jacob opdager et nyt talent, der får stor betydning. Jacob føler et stort ansvar for at redde dem alle sammen, men med ansvar kommer også svære beslutninger, og dem er der mange af.

streg

Anmeldelse

’Sjælenes bibliotek’ er tredje og sidste bog i serien om frøken Peregrines sælsomme børn. Den starter lige hvorfra den sidste stopper, hvilket jeg synes er virkelig dejligt, fordi det giver en følelse af, at man bare har sat en film på pause og så starter den igen.

’Hollow city’, som er anden bog i serien, havde i starten af bogen et persongalleri, hvori man kunne se et lille billede af alle karaktererne, deres navne og hvad de havde af evner. Det var rigtig rart, så man lige fik en lille opsummering af, hvem de var, og hvad de kunne, men det var der desværre ikke i ’Sjælenes bibliotek’. Til gengæld er der små korte afsnit om hvad tidssløjfer, gejster, hollower og ymbryner er, og det er super dejligt.

Den henvender sig til en bred målgruppe fra ca. 13 årige. Sproget er i ligesom de andre bøger, letlæseligt og ingen svære ord. Kapitlerne er lidt længere end i de andre bøger, men stadig ikke alt for lange.

Der er mange flere overraskelser i denne bog i forhold til de to andre, og det er virkelig dejligt, for de andre to bøger var meget forudsigelige. Der sker i det hele taget meget mere i denne bog, og jeg kan personligt rigtig godt lide, når der er lidt fart over feltet.

Jacob udvikler sit talent yderligere, og det er en meget spændende proces. Desværre hører man ikke så meget til de andre karakterer i bogen ud over Emma og ham, og det synes jeg er lidt ærgerligt, da de alle spiller en stor rolle hver især.

Det er fedt, at man får svar på alle spørgsmål, man har igennem de tre bøger, men der er dog et enkelt, man ikke får svar på. Uden at sige for meget, kan jeg godt røbe, at der sker noget med Fiona, som man aldrig får svar på. Det kan godt være lidt frustrerende, men på nogen måder også er fedt, fordi der så er lidt plads til meddigtning.

Slutningen er helt fantastisk, men også lidt sørgelig. Den efterlod mig med sådan en følelse af rastløshed, og det er ikke alle bøger der kan fremkalde den følelse.

Alt i alt er det en super god bog, efter min mening den bedste af de tre i serien, og det er derfor, jeg har givet den 6 stjerne. Den er langt bedre end forventet, da ’Hollow city’ var en lille smule skuffende. Jeg håber, at jeg kommer til at læse mere fra Ransom Riggs, for han har en fantastisk måde, at beskrive ting på i detalje, men uden at det bliver kedeligt.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *