“Sjælesluger” af Gail Carriger

Sjælesluger

Originaltitel: Soulless
Serie: Parasol Protectorate
Forfatter: Gail Carriger
Forlag: Tellerup
Genre: Fantasy, steampunk, serie
Sider: 400
Udgivelsesdato: 10. marts 2014
Oversat af: Sara Feddersen Thomsen

DUO stjerner III

 

 

 

Jeg synes starten på ’Sjælesluger’ var lidt tung, men efter at jeg havde først blev lukket ind i den verden, gik det som en leg. Jeg kan ikke vente på at læse den næste i serien.

streg

Resumé

Alexia Tarabotti er det man kalder en sjælløs. Når hun rører ved en der er overnaturlig, mister de det der gør dem overnaturlige, og gør dem menneskelige i berøringsøjeblikket. Derudover er hun halvt italiensk, intelligent og rapkæftet, og af netop den grund har hendes mor opgivet at få hende gift. Ingen mand ønsker sig nemlig en kvinde som hende i 1800 tallets overklasse. Efter at hun har et uheldigt sammenstød med en vampyr til et bal, befinder hun sig pludselig i livsfare, og BRU (Bureau til Registrering af Unaturlige) gør nu det bedste de kan for at beskytte hende.

streg

Anmeldelse

Begyndelsen på ’Sjælesluger’ var lidt hård for mig, da jeg lige skulle sætte mig ind i en helt ny verden, som samtidig foregik i 1800 tallet. Det var også tidsalderen der tiltrak mig mest, da jeg overvejede om jeg skulle læse den. Jeg blev heldigvis ikke skuffet.

Alexia Tarabotti er en virkelig skøn karakter! Jeg elskede hende fra første øjeblik, fordi hun er så rapkæftet og egenrådig, hvilket var utrolig forfriskende. Der er så mange regler man skulle overholde den gang med takt og tone, og hun går bare sine egne veje.

Jeg kunne også virkelig godt lide historien, og måden forfatteren, Gail Carriger, har sat den sammen på. På trods af at den foregår i en anden tidsalder, og sproget derfor også er skrevet som man snakkede på dengang, så var den virkelig let at forstå og læse. Jeg er også helt vild med den humor der er med, i forhold til hvordan Alexia tackler hver situation hun bliver udsat for.

Den næste i serien er netop udkommet, og jeg kan slet ikke vente på at læse videre om Alexia og alle hendes sjove påfund. Desuden er jeg så vild med bøger fra den tidsalder, at jeg glæder mig til at komme tilbage til den tid og de skikke de har. Jeg kan helt klart anbefale andre at få øjnene op for denne serie, og få læst ’Sjælesluger’, især hvis man er vild med 1800 tallet med et tvist af det overnaturlige.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *