“Skjulte fejl og mangler” af Elsebeth Egholm

Skjulte fejl og mangler

Original titel: Skjulte fejl og mangler
Forfatter: Elsebeth Egholm
Serie: Dicte-serien
Genre: Krimi, thriller
Sider: 338
Forlag: Politikens forlag
Udkom: 18. januar 2013

DUO stjerner 4

 

 

 

En krimi med masser af personlighed og frem for alt en masse indsigt i hovedpersonen Dicte, som man følger hele vejen.

streg

Resumé

Dicte Svendsen er journalist. Hun og datteren Rose er lige flyttet til Århus, efter at hun er blevet skilt fra eksmanden, Torsten. Hun fejrer sin fødselsdag med hendes to veninder, da alt bliver vendt på den anden ende. De finder nemlig et lig af et barn lagt ud i en balje i Århus å. Efterforskningen er langvarig, og da flere og flere ting sker omkring fødselsgangen på sygehuset, bliver gamle minder og nysgerrigheden vagt hos Dicte Svendsen. Kan Dicte finde frem til det rigtige svar i tide?

streg

Anmeldelse

Den første ting, som virkelig slog mig med hensyn til Elsebeth Egholms ’Skjulte fejl og mangler’ var den måde som Elsebeth skriver på. Der er rigtig meget beskrivelse, både af situationerne, men også omkring personernes tanker. Især Dictes tanker er som en talestrøm, som i starten irritererede mig, men jo længere jeg kom ind i bogen, og jo mere jeg lærte Dicte at kende, jo bedre synes jeg faktisk, det fungerede.

I bogen lærer man Dicte, Bo, Anne, Wagner og Ida Maries tanker at kende. Der bliver beskrevet de situationer, som de kommer i, men også deres tanker. Jeg kunne rigtig godt lide, at man fik flere personers synpunkter i denne historie, fordi Elsebeth formåede at få den persons synspunkt ind, som man havde brug for, for at få en endnu større forståelse for handlingen.

Jeg synes der mangler spænding i ’Skjulte fejl og mangler’. Der bruges rigtig meget tid på historiens forbrydelse, før der sker noget nyt. Men de forbrydelser, som så sker i bogen, er virkelig nogle, som man slet ikke har lyst til at tænke på, kunne ske for en selv. Elsebeth har gjort Dicte til en utrolig spændende karakter, som samtidig er lidt mystisk, og derfor ville jeg hele tiden gerne læse videre, så jeg kunne lære Dicte helt at kende.

Jeg vil helt sikkert anbefale Elsebeth Egholms ’Skjulte fejl og mangler’ hvis man ønsker sig en krimi, hvor du virkelig kommer ind under huden på hovedpersonerne. Den manglede godt nok lidt mere spænding, for at være lige så interessant, som andre krimier, jeg har læst, men der er masser af forbrydelser, som virkelig er mørke og dystre.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *