“Skyggernes dronning” af C. J. Redwine

Skyggernes dronning

Original titel: The Shadow Queen
Forfatter: C. J. Redwine
Oversat af: Mette Stepnicka
Genre: Fantasyroman
Sider: 359
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 27. september 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Jeg er en stor fan af eventyr genren, så da jeg først læste om ’Skyggernes dronning’, vidste jeg også med det samme, at jeg skulle læse den bog, da den lød interessant med sin egen fortolkning af eventyret om ’Snehvide’.

streg

Resumé

Lorelai er på flugt fra sin stedmor, som er en ond dronning, der har slået faderen ihjel med sin sorte magi. Dronning Irena har på den måde fået tilranet sig tronen, men da hun ser Lorelai, som er den retmæssige arving til tronen, som en trussel, forsøger hun med alle midler at få hende dræbt. Imens forsøger Lorelai at få opbygget en støtte fra befolkningen, mens hun forsøger at regne ud, hvordan hun skal vælte Irena af tronen og få sin hævn. Dette er dog langt fra en let mission.

streg

Anmeldelse

Mine forventninger til ’Skyggernes dronning’ var i særdeleshed høje, fordi jeg var så spændt på at se hvordan det klassiske eventyr ’Snehvide’ kunne få en ny fortolkning. Eventyret om ’Snehvide’ hører også til mine favoritter, så jeg var også lidt nervøs for, om bogen ville ødelægge eventyret. Heldigvis var det ikke tilfældet – tværtimod var det præcis det modsatte, der skete.

Der er rigtig mange nye aspekter med i denne fortolkning af ’Snehvide’, og det passede bare så fint sammen. Lorelai er også en pige lige efter mit hoved. Hun er handlekraftig, modig og sætter samtidig dem hun holder af først. Hun handler ikke før hun har nøje gennemtænkt alle detaljerne i planerne, og det kunne jeg rigtig godt lide. Derudover lader hun sig ikke bare lige stoppe af nederlag og sorg – hun fortsætter med at kæmpe, selv når jeg tænkte, at situationen begyndte at være håbløs.

Jeg kunne også rigtig godt lide Kol, som sammen med sine venner, fik tilbragt lidt humor til historien sammen med Lorelais bror. Det var i hvert fald svært at undgå at grine over visse situationer og samtaler, som de var en del af. Jeg har dog også fældet et par tårer over det, som vores hovedkarakterer kommer ud for. Synsvinklen skifter mellem Lorelai, Kol og Irena uden nogen bestem rækkefølge, og det fungerede virkelig godt, da man så fik historien fra flere vinkler, og fik en bedre forståelse af deres karakterer.

Da jeg havde læst bogen, opdagede jeg at der til sidst i bogen er en side, hvor der står hvad alle de mærkelige ord, som Lorelai og Irena betyder, når de bruger magi. Det ville have været dejligt at have haft den, måske i starten, selvom jeg vidste mere om, hvad de ord stod for, da jeg kom dertil. Der er dog et kort i starten af bogen over det område, som historien foregår i, hvilket jeg satte stor pris på, men ikke fandt så nødvendig, da beskrivelserne er så gode i bogen, at jeg slet ikke var i tvivl om, hvor jeg befandt mig henne.

Så hvis du er til eventyr, spænding, kærlighed, hævntogter, magi og en historie, som bare sad lige i skabet, kan jeg kun anbefale sig at komme i gang med ’Skyggernes dronning’, som jeg vil kalde den moderne fortolkning af ’Snehvide’ med en ordentlig spandfuld mere magi i.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


1 thought on ““Skyggernes dronning” af C. J. Redwine

  1. Pingback: Skyggernes Dronning af C. J. Redwine | trolderier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *