“Skyggetimen” af Melissa Grey

Skyggetimen

Original titel: The shadow hour
Forfatter: Melissa Grey
Oversat af: Randi Bjerre Høfring                    Serie: Fjer og Flammer                Genre: Ungdomsbog, fantasy, serie
Sider: 460
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. marts 2017

DUO stjerner III

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

Personerne fik mig fanget rigtig godt i ’Fjer og flammer – midnatspigen’, så jeg glædede mig meget til fortsættelsen. Her blev jeg på ingen måde skuffet. Jeg blev også utrolig hurtig fanget af fortsættelsen i serien.

streg

Resumé

Alt i Echos liv er blevet forandret, da hun nu har fundet ud af at hun er ildfuglen. Hun skal ifølge profetien bringe lys og fred. Hun har mistet sit hjem og er ikke i sikkerhed nogen steder, på grunden af mørket, som haler ind på hende. Caius’ søster, drageprinsen, kæmper for at slutte krigen på den eneste måde, hun forstår. For at komme til magten og få sine planer sat til værks, skal hun bringe et stort ofre, som får hende tæt på mørket og bliver Echos modstykke. Hvilke konsekvenser kommer dette til at have for Echos nærmeste og hende selv?

streg

Jeg læste ’Skyggetimen’ lige efter jeg havde læst ’Midnatspigen’, så jeg var fortsat meget høj på den første bog og universet. Jeg kunne rigtig godt lide den måde universet er skuet sammen på, med hensyn til at vi har menneskeverden og under den lever andre væsner og magikere. Jeg kunne godt lide, at der var 2 væsner, som er over for hinanden – fuglene og dragerne. Jeg synes bare det fungerede rigtig godt. Der er selvfølgelig nogle ting angående universet, som jeg var lidt i tvivl om, fordi man rejser meget frem og tilbage mellem verdnerne, og jeg kunne godt have brugt lidt mere beskrivelse af det, som ligger bag ved menneskenes verden, og de steder som vi kender.

Jeg blev vildt hurtigt fanget af personerne i ’Midnatspigen’ og dette fortsætter også bare her i ’Skyggetimen’. Jeg kunne rigtig godt lide at Echo formår at forblive den samme. Der er selvfølgelig ting ved hende, som er anderledes, men jeg følte at hun fortsat er jordnær og havde nogle vittige kommentarer en gang i mellem. Jeg følte også hendes bekymringer og tanker, var meget realistiske i en fantasiverden. De andre karakterer som man møder, har også vundet rigtig meget ind på mig og jeg tog mig selv i, at ville ønske at jeg lige kunne få lov til at høre fra dem alle sammen inden bogen sluttede.

Ligesom ’Midnatspigen’ var ’Skyggetimen’ også rigtig spændende. Der skete hele tiden noget. Nogle gange var det lige til den gode side, da der var mange ting som man skulle forholde sig til og mange personer, som man vekslede mellem. Men spændingen gjorde jo så også, at jeg følte, at jeg blev nødt til at blive ved med at vende siderne. Selvom at ’Skyggetimen’ er en nummer 2 i serien, så kedede jeg mig ikke på noget tidspunkt og jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå fremover for Echo og hendes venner.

En ting som der var meget tilstede i bogen var kærlighed. Dette passede lige perfekt til mig, fordi det ikke kun var Echos kærlighedsliv man fik lov til at følge, men også nogle af de andre karaktereres og her blev jeg faktisk overrasket over, hvor meget det fangede mig i bogen. Det var super fedt og interessant. Hvis man kunne tænke sig at læse en fantasybog med en masse spænding og kærlighed, hvor universet byder på nogle spændende væsner, så er ’Fjer og flammer’ noget for dig.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *