“Slægternes fejde” af Line Wenzel

Slægternes fejde

Originaltitel: Slægternes fejde
Forfatter: Line Wenzel
Serie: Mindelandet
Genre: Fantasy
Sider: 304
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 20. september 2020

 

 

 

 


Tak til Line Wenzel for anmeldereksemplaret

Afslutningen på trilogien samlede alle trådene fra universet, og jeg synes, historien blev rundet fint af.

streg

Resumé

Sunira har i flere generationer været regeret af dronningeslægten, der har magiske evner, men nu ulmer opgøret igen. Vil magi endnu engang få en afgørende betydning for kampen?

17årige Iden står alene tilbage og har intet sted at tage hen, efter hendes landsby og befolkningen er brændt ned. Tilfældigvis møder hun den ambitiøse Simen, der tilbyder hende arbejde som magiker, som hun takker ja til, da det giver hende noget andet at tænke på. Under deres rejse stifter hun bekendtskab med prinsesse Evyanna, som hun bliver fortrolig med. Samtidig opdager hun, at hun kan være en afgørende brik i kampen om Suniras fremtid, men hun skal selv tage det betydningsfulde valg, og det er svært, når hjertet er involveret.

streg

Anmeldelse

Jeg har ventet på afslutningen af ’Mindelandet’, fordi der var så mange tråde, der stadig manglede at falde på plads i universet, men det skete heldigvis i ’Slægternes fejde’. Jeg synes i hvert fald, at det var en virkelig god afslutning på nogle spændende tidsrejser, hvor hver bog har taget udgangspunkt i forskellige tidspunkter af Suniras historie.

Det betyder også, at hver bog er begyndt med, at man skulle præsenteres for nye karakterer og en anden tid end den foregående, og det tager mig altid lige et par sider, før jeg er helt med der. Jeg synes dog, at det gik hurtigere i denne bog, måske fordi jeg vidste, at det ville ske, da det i hvert fald var tilfældet med den foregående bog.

Jeg synes setuppet med universet er virkelig godt fundet på, med at der er konsekvenser, hver gang man bruger magi, og at det ikke kommer uden en pris, for det fik jeg virkelig at føle og mærke i ’Slægternes fejde’. Iden bruger nemlig sin magi lidt mere skåneløst end karaktererne i de andre bøger, og hun får heller ikke skrevet sine minder ned, så hun senere kan samle op på, hvad det er, hun har mistet.

Man kan dog sige, at hun alligevel starter med at miste det hele i starten af bogen, da hendes landsby brænder, men til sidst i bogen er hun også opsat på at få skabt nogle nye, gode minder. Bogen tog også nogle overraskende drejninger, og jeg føler lidt, at jeg vil opdage nye ting ved at genlæse serien forfra, da jeg ikke kan huske alt fra den første bog. Jeg er i hvert fald glad for den afslutning, Line Wenzel har lavet til dette univers, som var meget passende, da man har mulighed for selv at digte lidt videre på historien.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *