“Smaragdgrøn” af Kerstin Gier

Smaragdgrøn

Original titel: Smaragdgrün
Forfatter: Kerstin Gier
Genre: Science fiction, ungdomsroman
Sider: 460
Oversat af: Birgit Fuglsang
Forlag: Turbine
Udkom: 11. oktober 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

Så kom afslutningen på ’Rubinrød’ trilogien og hold da op en slutning. Jeg havde en masse spørgsmål inden bogen og var spændt på hvordan det hele skulle ende. Jeg blev meget positivt overrasket.

streg

Resumé

Gwendolyn er stadig ved at finde ud af, hvad hendes skæbne er og hvem hun skal stole på. Siden hun fandt ud af hvem hun var, er alt som kunne gå galt, gået galt. Oven i dette har hun et meget knust hjerte, efter at have fundet ud af at Gideon har udnyttet hende og hendes følelser. På trods af dette ønsker Gwendolyn fortsat at finde ud af hvad orden og grundlæggeren har i sinde. Men nu mere end nogensinde, hvem hun kan stole på?

streg

Anmeldelse

Så kom den længe ventede afslutning på ’Rubinrød’ trilogien. Jeg har ventet med spænding på at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Jeg havde en masse spørgsmål til, hvordan det hele hang sammen, fordi det egentlig er ikke meget som de andre bøger i serien har givet væk, indtil denne bog. Dette synes jeg faktisk var meget godt, fordi det gjorde også, at jeg ikke rigtig kunne gætte mig til, hvad der ville komme til at ske. Jeg plejer altid at gætte mig lidt frem til hvad der vil ske, men denne gang havde jeg ingen idé. Så jeg måtte tage mig selv i smugkigge fremad til de sidste kapitler.

Jeg er stadig vild med Gwendolyn og dem, som er i nærheden af hende. Alle hendes følelser kunne jeg sagtens forstå og forestille mig, fordi jeg kom så godt ind på livet af hende. Hendes nærmeste er også stadig vildt spændende at være omkring. De kunne virkelig få mig til at grine flere gange, især vandspyer dæmonen Xemerius. Jeg synes også at det var interessant at følge Gwendolyn og Gideons forhold, og jeg kunne ikke lade være med at skifte mening om ham hele tiden. Det har jeg egentlig gjort hele serien igennem.

En ting jeg virkelig elsker ved bøgerne, er de smukke covers. Jeg elsker at de bare passer til deres titler og simpelthen ser så fantastiske ud ved siden af hinanden, i samme stil og med smukke farver. Jeg kan godt lide, når der er tænkt meget over coveret og hvordan tingene kommer til at passe sammen. Jeg ved 100 procent at ’Rubinrød’ trilogien kommer til at være en serie, som jeg kommer til at læse igen, fordi universet opslugte mig så meget, og jeg gerne vil følge Gwendolyn og Gideons historie flere gange i fremtiden.  

Alle bøgerne i trilogien har faktisk fanget mig lige meget og det synes jeg er meget imponerede af forfatteren, fordi jeg ikke følte, at der var et eneste tidspunkt, hvor tiden stod stille. Der var fart over feltet det meste af tiden, så jeg mistede ikke interessen, og komponeret med at jeg først fik svar på alle mine spørgsmål i ’Smaragdgrøn’, gjorde mig bare endnu mere ivrig efter at læse bøgerne. Jeg kan simpelthen ikke andet end at anbefale ’Rubinrød’ trilogien til alle, som godt kan lide en god blanding af science fiktion, fantasy og kærlighed i en fantastisk serie.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *