“Solbiens brod” af Sidsel Sander Mittet

Solbiens brod

Titel: Solbiens Brod
Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sidetal: 422
Forlag: Facet Udgivelsesdato: 29. marts 2017

duo 4½

 

 

 

 

Tak til Facet for anmeldereksemplaret.

Sidsel Sander Mittet formår endnu engang at levere en spændende historie med masser af drama og intriger. Jeg er spændt på at finde ud af, hvordan det hele ender.

streg

Resumé

Efter komplottet mod hilaernes dronning slog fejl, er en krig med morikanerne næsten uundgåelig. Det bliver ikke bedre af, at hilaen Aaton og morikaneren Itua har forrådt hver deres slægt og derfor udelukket fra inderkredsen. Deres affære er blevet afsløret og de er nu blevet adskilt og bor hver for sig i en fremmed by, hvor de ikke føler sig velkomne. Efterhånden som problemerne bliver større, står de over for en afgørende beslutning…

streg

Anmeldelse

Jeg synes der gik noget længere tid, inden jeg blev hooked på historien her i anden bind af ’Krøniken om Morika’. Derudover så er det gået op for mig, at den ikke fanger mig i ligeså høj grad, som den anden trilogi om Morika. Og selvom jeg dengang savnede den forhistorie, som denne serie giver, så kunne jeg på en eller anden måde, bare bedre lide karaktererne i den anden serie.

Det er også lidt specielt, at synsvinklen skifter mellem de to hovedpersoner, som samtidig er dem der har følelser for hinanden. Der kunne jeg faktisk bedre lide i ’Morika’ serien, at det var to synsvinkler, hvor de to bare er venner. Det fungerer i hvert fald bedre for mig, da jeg fik mere handling ud af historien om alt hvad der foregik.

Jeg kan dog virkelig godt lide denne her historie – det skal der slet ikke herske nogen tvivl om! Den er spændende, medrivende og dramatisk, og der sker rigtig meget for vores lille gruppe. Sidsel Sander Mittet er virkelig god til at skrive en fængende historie, som sætter sig fast hos læseren, og det kan jeg rigtig godt lide.

Den næste i serien skulle efter sigende udkomme om et års tid, hvilket ærgrer mig lidt, at vi skal vente så lang tid på at få afslutningen på serien. Men samtidig ved jeg, at jeg glædeligt venter på den, så jeg kan finde ud af, hvordan det hele skal ende for dem alle sammen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.