“Soldaterne” af Julie Kagawa

Soldaterne

Original titel: Soldier
Forfatter: Julie Kagawa Serie: Talon
Genre: Fantasy, ungdomsbog 
Oversat af: Didde Gaardsted      
Sider: 400
Forlag: HarperCollinsNordic
Udgivelsesdato: 01. marts 2017

DUO stjerner III

 

 

Tak til HarperCollinsNordic for anmeldereksemplaret

Det var dejligt at komme tilbage til drageverden sammen med Ember og de andre. Men bogen blev hurtigt et hopspring på vej videre i serien. Den kom dog med en masse spænding og twist især til sidst.

streg

Resumé

Ember Hill er sammen med Riley, hvor de kæmper med at holde sig på afstand af både Sankt Georg-orden og Talon. Samtidig med forsøger de at befri de mange drageunger som lider i talon organisationen. Soldaten Garret er også på sin egen mission, han vil nemlig finde ud af hvilke hemmeligheder ordenen har. Før de for set sig om står de alle sammen med en stor hemmelighed i hånden og både Sankt-Georg ordenen og Talon lige i hælene af dem.

streg

Anmeldelse

Jeg elsker virkelig bøgerne om dragerne. Jeg synes det er et mega fedt univers, fordi de er anderledes og rigtig spændende. ’Soldaterne’ er det tredje bind i serien og der skal efter sigende komme fem. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg havde faktisk troet at soldaterne var den sidste. Dette betød at jeg selvfølgelig havde sky høje forventninger til bogen, fordi at jeg elskede de forrige i serien, og fordi jeg jo egentlig havde forestillet mig, at jeg ville få en masse spørgsmål besvaret. Men eftersom at bogen kun er det tredje ud af fem, bliver spørgsmålene ikke besvaret særlig meget – og dog.

Selvom at bogen er den tredje, så var det ikke fordi, at der ikke var spænding til stede i bogen, fordi det sker faktisk mange ting, men det som sker, er ikke noget som var nyt for mig på nogen måde eller noget som jeg ikke havde en anelse om eller havde gættet mig til. Dette betød jeg at følte bogen egentlig stod stille og gjorde, at den blev denne her bog i midten, som man skal igennem før man kommer til slutningen – og dog. Grunden til at jeg bliver ved med at sige og dog, er fordi man faktisk fik et vigtigt spørgsmål besvaret – nemlig dramaet omkring trekantsforholdet.

Dette synes jeg var både godt og skidt. Jeg synes det var godt, fordi det er dejligt at få afklaring på det, så man ikke hele tiden går og fokuserer på det i bogen. Grunden til at det var skidt, er fordi jeg vidste ikke hvem hun skulle vælge, da jeg kan lide dem begge og synes faktisk det fungerede rigtig godt. Der var ikke nogen af dem, som jeg hadede og slet ikke ville have hende sammen med og der er virkelig gode forklaringer for hendes følelser i bogen, som var rigtig godt og hvorfor hun vælger, som hun gør.

Mit andet og dog handler om slutningen af bogen. Det var virkelig der, hvor der sker ting i historien. Der tager tingene en uventet drejning og gør, at jeg bare havde lyst til at læse videre. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse den næste i serien og håber, at jeg snart kan få svar på mine spørgsmål, især de nye som ’Soldaterne’ har fået sat i gang i mit hoved. Jeg kan helt sikkert ikke andet end at anbefale, at man læser ’Sagaen om Talon’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *