“Som det er” af Dawn O’Porter

Som det er

Originaltitel: The Cows
Forfatter: Dawn O’Porter
Oversat af: Dorthe Klyvø
Genre: Roman

Sider: 385
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 4. januar 2019
DUO stjerner III

 

 

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

’Som det er’ overraskede mig på mange måder, og var både morsom og skræmmende at læse.

streg

Resumé

Tara er TV-producer og alenemor. En fredag aften er hun på date, som tager en drejning, hun aldrig havde set komme, og pludselig findes der en video af hende på nettet. Cam er single, men har en bolleven og driver desuden sin egen blog, hvor hun tjener alle sine penge. Da hun skriver et blogindlæg om Taras video, opstår der et venskab mellem de to. Stella er lige blevet droppet af sin kæreste, men ønsker sig brændende et barn før det er for sent. Hun udser sig sin chef, men han har lige været på date med en kvinde, han er helt vild med.

streg

Anmeldelse

Jeg havde ingen forventninger til ’Som det er’, andet end at jeg håbede, at det ville være en skøn bog om tre forskellige kvinder, og det var det bestemt også. Samtidig var den dog også lidt uhyggelig og skræmmende at læse, da Stella virkelig viser at være ret skadet af at have mistet sin familie, og det bliver kun tydeligere, jo længere ind i historien jeg kom.

Cam var en karakter, jeg rigtig godt kunne lide. Hun havde ben i næsen, men følte sig socialt akavet, hvilket har gjort, at hun har svært ved at være sociale med andre i den virkelige verden, og derfor fungerer hendes job godt, da hun har kontakt til sine læsere gennem sin blog. Cam er ærlig, koste hvad det vil, og det var meget forfriskende, på trods af alle de normer og tabuer der er i dag, og dem forsøger hun at bryde med.

Jeg havde virkelig stor medfølelse med Tara, og jeg kunne relatere til hende på mange måder. Det var simpelthen så synd for hende, alt det hun skulle igennem, men hun kom heldigvis ud på den anden side, stærkere end hun var før. Hun bliver svigtet af hendes omgangskreds, men så er det godt, at hendes familie ikke lukker hende ude i kulden, selvom de dog også lige skal sluge kamelen. Jeg ved slet ikke, hvad jeg ville gøre, hvis jeg var i hendes sko, og havde bare rigtig ondt af hende.

Der var dog også lige et par gange, hvor jeg ikke syntes så godt om Tara, men hun voksede virkelig meget med den oplevelse, hun var igennem. ’Som det er’ er også en lidt brutal bog, og netop derfor er det også en bog, jeg ikke lige sådan slipper igen, da handlingen har brændt sig lidt fast hos mig. Jeg kan godt lide, at den var en blanding af morsom og ”jeg sidder og krummer tæer over det, der sker her”, og at den desuden indeholder så mange gode emner, som især vi kvinder kan få noget ud af at læse.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *