“Sommerfugleværelset” af Lucinda Riley

Sommerfugleværelset

Original titel: The Butterfly Room
Forfatter: Lucindy Riley
Oversat af: Ulla Lauridsen
Genre: Skønlitteratur
Sider: 552
Forlag: Cicero
Udgivelsesdato: 23. januar 2020

DUO stjerner III

 

 


Reklame – Tak til Cicero for at sponsere bogen. 

En fængslende roman som handler en families problemer, udfordringer og tilværelse både i nutiden og fortiden.

streg

Resumé

Posy Montague nærmer sig sin halvfjerdsårs fødselsdag og bor stadig i sit smukke engelske barndomshjem, Admiral House. Her fangede hun sommerfugle i haven sammen med sin elskede far, og senere hen voksede hendes egne børn også op i huset. Men nu påtænker hun at sælge huset. Og det er ikke det eneste, Posy har at tænke over. Hendes ældste søn, Sam, og hans søde kone, Amy, lever et usselt liv takket være Sams uduelighed som forretningsmand, og hendes yngste søn, Nick, planlægger at vende hjem efter at være flyttet til Australien ti år tidligere. Ligeledes dukker en gammel kærlighed op, som vender op og ned på hendes tilværelse og gemmer på en stor hemmelighed om, hvad der skete i fortiden.

streg

Anmeldelse

Jeg har ikke rigtig læst bøger af Lucinda Riley tidligere, men har kun hørt godt om hendes bøger, og jeg har en stor lyst til at få læst hendes ’De syv søstre’ serie, som har fået en hel del ros. Derfor var jeg meget spændt på at få en føling med hendes skrivemetode og havde en del forventninger. Jeg må indrømme, at jeg blev virkelig glædeligt overrasket over bogen. Den fangede mig helt vildt, og jeg kunne næsten ikke ligge bogen fra mig.

Jeg har på det sidste læst en del bøger, som har det med at skifte mellem nutiden og fortiden og vise sig at at gemme på en hemmelighed, som bliver afsløret til sidst. Men her var der en forskel fra de bøger, jeg tidligere har læst, og som jeg var ret vild med – nemlig at vi følger hele familien samtidig med, at vi følger Posy i nutiden og fortiden. Det gav bogen noget mere fylde og holdt den ret interessant hele vejen igennem.

Jeg kunne bedst lide at følge Sams kone, Amy, jeg havde stor sympati for hende og hendes situation, og jeg ville bare ønske, at hun fik en god slutning, så det var jeg meget spændt på at følge. Jeg synes, det var fedt, at vi fik flere synsvinkler hele vejen igennem bogen. Lucinda Riley skriver virkelig godt. Den er letlæselig og samtidig fyldt med en masse gode beskrivelser, så man bliver fanget ind i historien. Ligeledes får hun skabt en rigtig god stemning i bogen i forhold til personerne og hændelserne, som sker i bogen.

Det er ikke fordi bogen er præget af en masse spænding, men hændelserne i bogen er dramatiske, og det gjorde, at jeg ikke kunne lade være med at ville læse videre i bogen. Ligeledes var slutningen/hemmeligheden, som bliver afsløret til sidst i bogen, slet ikke noget jeg lige havde regnet med ville komme, og det var forfriskende ved bogen. Det bliver helt sikkert ikke den sidste bog af Lucinda Riley, som jeg får læst, og samtidig er ’Sommerfugleværelset’ en bog, som jeg kan anbefale, at man tager fat i, hvis man er vild med hendes andre bøger.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *