“Sort is” af Becca Fitzpatrick

Sort is

Original titel: Black Ice
Forfatter: Becca Fitzpatrick
Genre: Krimi-thriller, ungdomsroman
Sider: 539
Forlag: Tellerup
Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen
Udkom: 28. september 2015

DUO stjerner III

 

 

Med sin simple forside blev jeg hurtigt fanget af en bog, som bygger på en historie med en masse spænding og kærlighed, langt oppe i bjergene. Bogen havde mig hurtigt fanget i sit spind.

streg

Resumé

Britt har glædet sig i lang tid på hende og venindens Korbie vandretur i Teton-bjergene. Inden de har set sig om begynder det at regne og sne kraftigt, og de bliver fanget af en voldsom snestorm. Efter mange timers vandring for at finde ly for kulden, støder de på en beboet hytte, hvor de håber at kunne finde ro og varme, indtil snestormen er drevet over.

Men hvem er de 2 unge mænd som bor i hytten og hvorfor befinder de sig i hytten? Der er foregået 3 mord mod unge kvinder på det seneste oppe i bjergene. Har de noget med det at gøre?

streg

Anmeldelse

Jeg må indrømme at jeg havde store forventninger til bogen, inden jeg gik i gang med den, fordi jeg var rigtig vild med Becca Fitzpatrick’s ’Hush Hush’-serie. Derfor var jeg virkelig nysgerrig på hvordan hun ville gribe en anden genre an, og bogens forside tiltrak mig på sin enkle måde. ’Sort is’ skuffer på ingen måde og levede helt sikkert op til mange af mine forventninger. Bogen gav mig en masse spænding og med et tvist af umulig kærlighed. Jeg var virkelig fanget hele vejen igennem.

Grunden til at jeg var så fanget på stort set på hver side og måtte forsætte med at læse, var på grund af spændingen i bogen. Jeg følte ikke at vi stod stille på et eneste tidspunkt i bogen, og jeg vaklede frem og tilbage mellem min vurdering af slutningen. I min grundvold var jeg sikker på slutningen, men så ville der komme et øjeblik hvor jeg blev i tvivl. Jeg elskede virkelig hvordan forfatteren fik mig fanget af historien, som var jeg der næsten selv.

Hovedpersonen Britt fangede også min opmærksomhed på godt og ondt. Jeg kunne virkelig godt lide den måde, som forfatteren opbyggede vores kendskab til hende på, da vi fik et godt indblik i hendes liv inden vandreturen på bjerget. Dette gjorde at jeg tydeligt kunne fornemme en udvikling i Britt og hvordan hun fandt sig selv og hendes styrke midt i rædslen. Der var også tidspunkter hvor Britts naivitet og forhastede tanker og beslutninger gjorde mig frustreret, fordi jeg havde lyst til at råbe ad hende. Dette viste bare igen, hvor meget bogen fangede mig.

’Sort is’ indeholder en masse spænding, mystik og kærlighed. Den indeholder den umulige stærke kærlighed og den kærlighed som man ved ikke er god for en. Jeg kan virkelig kun anbefale ’Sort is’ hvis du lige som mig, kan lide en god spændingsbog med et tvist af kærlighed blandet ind i jagten på overlevelse.  Jeg håber at vi får mere at se fra Becca Fitzpatrick i fremtiden i denne genre.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *